skip to Main Content

Är du redo för en banbrytande resa med framtidens transportmedel? I Stockholm kastar ett spännande äventyr loss. En ny, autonom färja kommer att styras med hjälp av 5G. Detta innovativa projekt syftar till att revolutionera rörligheten i städer, främja hållbarhet och bidra till att uppnå målen i Agenda 2030. Gör dig redo för banbrytande tekniken, denna självkörande färja har en positiv miljöpåverkan och erbjuder otroliga möjligheter för daglig pendling i framtiden.

En ny era av mobilitet i städer

I hjärtat av Stockholm håller ett nytt kapitel inom sjöfart på att skrivas. Zeabuz tjänst Zeam är en elektrisk, självkörande färja som kan navigera över Riddarfjärdens vatten mellan Södermalm och Kungsholmen. Detta projekt är initierat av Stockholms Hamnar med samarbetspartner som beviljats medel ur Trafikverkets forsknings- och innovationsportfölj inom sjöfart. Projektet syftar till att förbättra livet längs Stockholms vatten och möjliggöra effektiva sjötransporter. Genom att utnyttja kraften i IoT och 5G lovar denna autonoma färja att vara nyskapande på det sätt på vilket vi rör oss genom staden.

Susa fram utan kapten

Föreställ dig att du kliver ombord på den eleganta och futuristiska autonoma färjan, där den senaste tekniken sömlöst smälter samman med hållbara transporter. Med avgångar var femtonde minut under rusningstid erbjuder denna färja ett bekvämt och pålitligt sätt att navigera på Stockholms vatten. Färjan kan ta upp till 24 passagerare, vilket garanterar en bekväm och intim reseupplevelse. Oavsett om du pendlar till jobbet, utforskar stadens livliga attraktioner eller bara njuter av en naturskön resa, gör den självkörande färjan din resa enkel och njutbar.

Banbrytande hållbar transport

Hållbarhet är kärnan i det här autonoma färjeprojektet. Genom att utnyttja elektrisk framdrivning och förnybara energikällor minskar färjan koldioxidutsläppen avsevärt och bidrar till stadens mål för miljövänliga transporter. Med nollutsläpp och energieffektiv drift är detta banbrytande fartyg ett exempel på engagemanget för en renare och grönare framtid. Ett viktigt steg mot hållbarare transporter och en del av Stockholms vision för en mer miljövänlig stad.

Teknik vid rodret

Den autonoma färjans navigations- och kontrollsystem bygger på toppmodern teknik som tillhandahålls av Zeabuz. Färjan är utrustad med avancerade sensorer, inklusive radar, lidar, kameror och ultraljudssensorer, och navigerar sin rutt genom att skanna sin omgivning, fatta intelligenta beslut och säkerställa säker angöring. Integreringen av AI- och GPS-teknik förbättrar fartygets autonoma kapacitet, vilket garanterar en smidig och säker resa för passagerarna. Med 5G-anslutning från Tele2 förblir färjan kontinuerligt uppkopplad, vilket möjliggör datakommunikation i nära realtid.

Vi styr mot målen i Agenda 2030

Stockholms autonoma färja är mer än bara en transportlösning – den är ett avgörande steg mot att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling som beskrivs i Agenda 2030. Genom att prioritera hållbar mobilitet i städerna och minska trafikstockningar bidrar färjeprojektet till att skapa livskraftiga städer och förbättra luftkvaliteten.

För oss är IoT ett brett begrepp. Vi definierar IoT som en samling disruptiva tekniker som möjliggör digitalisering. Genom IoT kan företag få datadrivna insikter som kan hjälpa dem fatta bättre beslut. Med IoT kan vi snabbare nå klimat och jämställdhetsmål. För att snabbare lyckas med en IoT-satsning så är det viktigt med kunskap. Vi har därför satt ihop en 100-sidors publikation om IoT. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.

* obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök