skip to Main Content
En av Induos styrkor är att vi arbetat med kommunikation under lång tid. Vi har levererat produkter som används på land, under marken, i luften samt på och under vatten. Med en erfarenhet som sträcker sig upp till 20 år bakåt i tiden har våra medarbetare stött på en rad olika användningsområden och applikationer. Med den erfarenheten i ryggen har vi en ganska god uppfattning om olika applikationer och vad som fungerar och inte fungerar i praktiken.

Applikationer med Induos produkter

Robust kommunikation för olika situationer

Vi kan kommunikation trådlöst men även via kabel, fiber och koppar. Vi har ett utbud av produkter som passar i en rad olika applikationer och tack vare att vi även arbetar med trådlös kommunikation kan vi skräddarsy lösningar baserat på den teknik som passar varje applikation bäst.

Kommunikation för industriell automation

Automation

De största utmatningarna med industriell automation och installationer i fabriker är redundans och realtid, två faktorer som måste vara närvarande vid design av nätverket. Eventuella avbrott eller förseningar kan resultera i förlorade intäkter, särskilt när verksamheten är non-stop, 7/24/365. En annan faktor är säkerheten i fabriken, om en process måste stoppas finns inte utrymme för felöverföringar eller tidsfördröjningar.

Industriell automation

Scada-system för VA-verk

SCADA-system

Hela distributionskedjan i ett vattendistributionssystem måste kunna kommunicera pålitligt. Vattenverk, pumpstationer, vattentorn och alla övriga komponenter kommunicera med varandra. De flesta kommuner bygger kommunikationen på en blandning av kommunikationssystem, med fiber, eget kopparkablage, inhyrda ledningar, radio eller via mobilnäten.

SCADA-system

Kommunikation i fordon

Kollektivtrafik och fordon

Trådlösa modem och routrar kan användas för en rad olika applikationer inom såväl kollektivtrafik, fordonsflottor som positioneringssystem, trådlöst är lämpligt för de flesta fordonsapplikationer, just för att det är trådlöst. Men även fasta nätverk kan med fördel användas på bussar och spårvagnar.

Fordon och kollektivtrafik

RTK och positionering

RTK och positionering

Positionsöverföring från fordon i rörelse löses lätt genom mobilnät eller eget radionät, där både stora och komplexa nät drar nytta av tekniken. Mobila applikationer som DGPS och RTK kan överföra korrektionsdata från en GPS-mottagare till en rover för att beräkna position med bra noggrannhet. Så bra att både Volvo, Audi och Volkswagen använder teknik från våra leverantörer i sina testfordon.

Positionering och RTK

Kommunikation i elnät

Mätvärdesinsamling och SmartGrid

I applikationer som mätvärdesinsamling från elmätare och styrning av frånskiljarstationer i elnätet krävs en mycket tillförlitlig övervakning och möjlighet att snabbt styra olika funktioner i näten. Eftersom varje sekund räknas är det viktigt med en lösning som erbjuder en driftskontinuitet.

Trådlöst i elnätet

Betalningar och detaljhandel

Betalsystem och detaljhandel

Maskiner för apoteksvaror, betalningssystem och digital signage är tre exempel på användningsområden av trådlöst inom dagligvaruhandeln. Snabb installation och flexibla möjligheter att senare flytta maskinerna är bara två av fördelarna.

Trådlöst i detaljhandel

Fastighetsautomation

Mätvärdesinsamling och SmartGrid

En uppkopplad fastighet gör det möjligt att fjärrstyra och effektivisera. Genom uppkoppling via mobilnät eller eget radionät ansluts system snabbt till omvärlden och gör det möjligt att nå fastigheter från i princip var som helst. Kostnader för värme, ventilation och elförbrukning kan sänkas genom realtidssystem, installationskostnader kan sänkas med trådlös uppkoppling.

Fastighetsautomation

Överföring av video

Videostreaming och övervakning

Överföring av videoströmmar från videokameror, broadcastsystem eller övervakningskameror kräver bland annat snabb överföringshastighet, garanterad bandbredd och robust uppkoppling. Trådlösa system erbjuder bra prestanda till såväl fasta som mobila system för uppkoppling av kameror för övervakning, livestreaming eller mobila sändningar av video och ljud.

Videostreaming och övervakning

Klimat och miljö

Miljö och klimat

Pålitlig kommunikation är en viktig aspekt vid övervakning av miljön. För pålitlig information behöver data överföras med hög säkerhet, för att ge bästa förutsättningar för rätt beslut. Med pålitliga lösningar, lösningar som ger driftskontinuitet, kan väderförhållanden övervakas eller seismologisk aktivitet registreras.

Klimat och miljö

Tidtagning och tävlingar

Tävling och tidtagning

Trådlöst gör det möjligt att förbinda platser med varandra under en tävling för resultatrapportering, säkerhetssystem och positionering. Vi har hjälpt arrangörer av orienteringstävlingar men även bil- och travtävlingsarrangörer att skapa exakta och pålitliga trådlösa system. Trådlöst skapar pålitliga länkar över kortare och längre avstånd och används till allt från tidsrapportering till positionering och resultattavlor.

Tidtagning och tävlingar

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök