skip to Main Content
De största utmatningarna med industriell automation och installationer i fabriker är redundans och realtid, två faktorer som måste vara närvarande vid design av nätverket. Eventuella avbrott eller förseningar kan resultera i förlorade intäkter, särskilt när verksamheten är non-stop, 7/24/365. En annan faktor är säkerheten i fabriken, om en process måste stoppas finns inte utrymme för felöverföringar eller tidsfördröjningar.

I industriell automation är det ofta dyrare med avbrott än att installera hårdvara av god kvalitet från början. En oövervakad industriell switch, en 4G router av lägre kvalitet kan verka lockande medan det på sikt är mer ekonomiskt med en övervakad switch eller en router som kan fjärrövervakas.

Lösningar för industri i världsklass

Trådlöst inom automation och processövervakning

Trådlöst kan användas till många olika tillämpningar inom industriell automation, fastighetsautomation och processövervakning. Fjärravläsa mätvärden, fjärrstyra maskiner, hämta data från styrsystem och göra omprogrammering på distans är bara några av möjligheterna med trådlöst inom automation och processteknik. Genom att installera en router som kopplar upp sig via mobilnäten kan man snabbt etablera en trådlös uppkoppling mot omvärlden till exempel.

Industriella nätverj

Isvarningsystem för hög säkerhet

Varningssystem vindkraftVindkraftverk i kustregioner kan drabbas av isbildning. Dessa väderförhållanden hindrar vindkraftverkets tillförlitlighet, och till och med ett tunt lager is på turbinblad ökar risken för olyckor. Genom ett pålitligt radiosystem kan människor i området varnas och riskerna för olyckor minskas.

Isvarningssystem

Fjärravläsning av vågar

Router med stenKrossdata har utvecklat ett automatiserat system avsett för berg- och grustäkter. Bandvågar sitter monterade på såväl mobila som stationära krossar och räknar ut vikten av material som transporteras på ett löpande band i realtid. Genom fjärruppkoppling av vågsystemen via 3G eller 4G kan data skickas till överordnat system i realtid.

Vågsystem via mobilnäten

Driftslarm via SMS

Pumpen larmar via GSM och SMSMed driftslarm som kommunicerar via SMS på pumpanläggningar kan larm från anläggningarna snabbt prioriteras och beslut tas om vilka insatser som är rätt för varje situation. Genom att SMS-larmen konverteras till datapaket kan de behandlas av överordnade system och snabbt styra larmen vidare till rätt person och med rätt prioriteringar.

Pumplarm via SMS

Fjärrservice underlättar

Fjärrövervakning av maskinerGenom att koppla upp av maskiner via mobilnäten kan tidseffektiv fjärrservice genomföras, detta minimerar stopptider, effektiviserar service och kapar kostnader. Fjärrservice gör det möjligt att drastiskt kapa kostnader för underhåll då insatser kan sättas in i tid, dessutom ges det möjlighet att koppla upp sig mot maskinen från snart sagt varje plats i världen.

Fjärrservice

Färja bunkras trådlöst

Bunkringssystem för fartygVärldens första naturgasdrivna passagerarfartyg Viking Grace bunkras när fartyget ligger i Stockholm. Övervakningen av tankprocessen är kritisk och övervakas trådlöst för att garantera högsta möjliga säkerhet. Tanksystemet är installerat på ett speciellt bunkringsfartyg som tankar Viking Grace till havs.

Bunkring av färja

Trådlöst i mätsystem

Vindkraftverk med nätverksrouterMaskin och Laserteknik är experter på mätteknologi. Deras kunder är verksamma inom industrin och säker uppkoppling med VPN med Net1s nät är viktigt.

VPN ger säkerhet

Automatiserad snöproduktion

Radiomodem i skidanläggningAutomatiserade snöproduktionssystem och maximerar snötillgången i skidpisten. Genom att trådlöst koppla ihop sensorer och styrsystem kan maximal mängd snö produceras. Systemet måste fungera i sträng kyla och hög luftfuktighet, ibland i kombination med varandra.

Snöproduktion

Radiostyrning i EX-klassade miljöer

Radiostyrning i EX-miljöerATEX och EX-klassade miljöer återfinns inom både industri, lantbruk och materialhantering. Våra radiostyrningar för fjärrstyrning finns i EX-klassade modeller som kan användas för både styrning och nödstopp.

Radiostyrning i EX-miljöer

Optimerat underhåll med IoT

Övervakning av temperatur i kullagerTraditionellt underhåll med stora reservdelslager och kalenderbaserade insatser ger ineffektivitet och höga kostnader i onödan. Med internet of things kan dessa moment optimeras för maximal lönsamhet.

Optimalt underhåll

Effektivisering av produktion

Tidsrapportering i maskinverkstadenFör att effektivisera tillverkningen har Sandvik investerat i ett trådlöst system för mätning av stopptider i maskiner. Därigenom kan varje stopp i produktionen mätas och analyseras för att öka lönsamheten.

Trådlös stopptidsrapportering

Switchar i industrin

Nätverk i industriella miljöer

I applikationer som industriell automation eller fabriksautomation, består de allra flesta system av PLC, DCS (distribuerat kontrollsystem) och SCADA-system. I de allra flesta fabriker baseras kommunikationen på IP-protokoll vilket gör det lätt att koppla samman olika utrustningar. Utrustningar kan styras och data överföras till det överordnade SCADA-systemet, där databasen sammanställer driftsdata för en ögonblicksbild av produktionen likväl som möjligheten att hämta fram historik.

Robust switch för industrinKorrekt dataöverföring är extremt viktigt, det finns ett enormt behov av realtidsapplikationer i fabriksautomationstillämpningar, exempelvis ProfiNet från Siemens, EthernetIP från Rockwell och Modbus från Schneider. Realtidsprotokollen har utvecklats från behovet av realtidskommunikation vid PLCer ansluta till robotarmar, transportband och andra system inom segmentet fabriksautomation. Detta skapade ett behov av switchar kompatibla med realtidsprotokoll och en lösning som kan leverera data i realtid även vid nätverksstörningar.

Den här typen av nätverk kräver hög tillgänglighet och där kan nätverk baseras på ringnätverk, exempelvis Lantech Pro-ring, ge en hög tillförlitlighet. Om nätverket råkar ut för störningar hittar systemet snabbt nya uppkopplingsvägar. Eftersom all utrustning utnyttjar IP-protokollet och ansluter till Ethernet, är det lätta att antingen bygga ett separat nätverk eller att integrera det med anslutning till internet (med hjälp av en router med brandvägg).

Våra nätverksprodukter

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök