skip to Main Content
Nc Jour AB är ett företag i Sundsvall som har som affärsidé att ge en heltäckande, snabb och kvalificerad service för verkstadsindustrin på verktygsmaskiner. Nc Jours målsättning är att ge sina kunder en hög tillgänglighet, effektivitet och säkerhet i sin produktion.

Färre maskinstopp med Remote Diagnosis

För att maximera tillgängligheten och för att spara kostnader i form av kortade produktionsstopp och minskade resekostnader erbjuder Nc Jour en tjänst för fjärrdiagnostik till verktygsmaskiner. Med fjärrdiagnostik kan en servicetekniker koppla upp sig på distans mot en maskin och snabbt utföra fjärrservice, eller om inte det hjälper, snabbt ta reda på vad som behöver repareras innan han beger sig till kunden.

Nc Jour noterar att intresset från kunder är stort för fjärrdiagnostik, särskilt under intrimning av en maskin, men IT-avdelningarna säger stopp. ”Vi har märkt i 100 % av fallen att vi inte blir insläppta på kundens nätverk, vår fjärrdiagnos kräver möjlighet till nätverksaccess utifrån vilket även öppnar upp möjligheterna till attacker utifrån, något som kunderna ser som en potentiell säkerhetsrisk” säger Peter Flodin på Nc Jour AB. Han fortsätter ”den möjligheten vi fann då var att nå maskinerna via GSM, GPRS eller 3G teknik”.

Efter att ha testat ett antal routrar och abonnemangsformer konstaterade man att 3G inte var fullt utbyggt på alla de platser där kunderna fanns. Genom att välja ett abonnemang med EDGE teknik kunde man i kombination med en EDGE router från Induo, ER75i, komma upp i tillräckligt höga hastigheter för att kommunikationsdelen i applikationen skulle fungera som tänkt, dessutom med bra täckning även utanför storstadsregionerna.

Den färdiga lösningen Remote Diagnosis från Nc Jour AB ryms i en robust kapsling som hyrs ut till kunderna som ett serviceabonnemang. Kunden fäster diagnoshårdvaran på maskinen med ett par kraftiga magneter, ansluter nätverkskabel och kopplar den till elnätet. Maskinen är då redo för fjärrservice och fjärrdiagnos, utan att kunderna behöver utsätta sitt nätverk för en potentiell nätverksrisk. Systemet används bland annat på fleroperationssvarvar och fleroperationsfräsar av fabrikat Daewoo och Nakamura Tome men passar i stort sett på alla maskiner med Fanuc 16, 18, 30 och 31 styrning. Lösningen har levererats till åtskilliga kunder över hela Sverige, där Swedish Tools är en av de nöjda kunderna.

GPRS-uppkopplad svarv

Även 3G intressant för maskiner

I en artikel på TechWorlds hemsida tar man upp fördelarna med mobilt bredband till maskiner via 3G näten, ”bland annat kan mobilt bredband minska stopptiden för anslutna maskiner, eftersom justeringar och felrapportering kan göras betydligt snabbare än tidigare” skriver TechWorld i sin artikel. Vi är glada över att omnämnas i artikeln som du hittar i sin helhet på TechWorlds hemsida.
3G anslutna maskiner vanliga

ER75i v2 router

GPRS router

ER75i GPRS-router erbjuder stabil uppkoppling via GSM-nätet. ER75i kopplar upp sig via GPRS eller EDGE.

GPRS-router

Conel 3G router UR5v2

3G router för industrin

UR5 v2 en industriell M2M-router för 3G som erbjuder snabb åtkomst via mobilnätet vid fjärrservice.

3G router UR5 v2

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök