skip to Main Content

Handsändare för EX-miljöer

ATEX är ett brett område och ett område där vi ser att behovet av säkra överföringar av styrsignaler och nödstopp ständigt är närvarande. Dessa applikationer omfattar inte bara traditionella EX-applikationer som gruvdrift eller kemisk industri utan tillämpningar inom tillverkningsindustrin.

Fjärrstyrning i miljöer med EX-klassning

ATEX, eller ATEXklassning, ATEXzoner och dammklassning är något som definieras i ATEXdirektivet. ATEX är en förkortning för ATmosfär EXplosiv (ATmosphères EXplosibles) eller kanske mer korrekt: områden med explosionsrisk.

ATEX-miljöer kan återfinnas hos energibolag som hanterar fast-/oljebränsle eller naturgas, inom lackeringsföretag, jordbruk, snickerier, tankfordon, bensinstationer, pulver- och kemiindustri, kvarnar och bagerier, petrokemisk industri samt bunkringssystem för fartyg. Vår omfattande produktportfölj av explosionssäkra fjärrkontroller med hög radiosäkerhet passar för en mängd olika tillämpningar och det finns globala certifieringar för att matcha olika behov av ATEX-klassade produkter.

EX-klassad miljö i gruva

Styrning i gruvor

I gruvor är miljön krävande, det är dammigt, fuktigt och kallt. Att bryta berg innebär ett krävande arbete men säkerhet är alltid en viktig faktor vid gruvdrift. Samtidigt måste utrustningen man använder för att styra maskiner och processer vara hållbar, ha en lång driftstid och fungera i dessa mycket krävande applikationer.

Det rika utbudet av fjärrkontroller med möjlighet att skräddarsy både meddelanden på displayen och antalet reglage gör det möjligt att hitta en lösning som passar snart sagt varje tillämpning för allt från enkla styrfunktioner till fullständig kontroll över krävande processer. Tack vare flexibiliteten hos sändarna kan de förses med reglage både för hydrauliska
och elektriska styrfunktioner.

Bunkringssystem för fartyg

Bunkring av fartyg

Vid bunkring av stora fartyg är det viktigt att systemet enkelt kan flyttas från fartyg till fartyg utan att behöva hantera tunga kabelrullar. Med en trådlös fjärrstyrning kan systemet startas och stoppas från handkontrollen, det är också möjligt att se viktig information direkt på displayen som tryck, flöde och nivå.

Sändarna kan blixtsnabbt växla mellan flera olika mottagare, detta gör att en operatör kan manövrera flera anläggningar och byta plats genom ett fåtal knapptryckningar. Och genom att fjärrkontrollens display kan anpassas med flera olika ”sidor” kan knapparnas funktion anpassas genom att navigera i menyn, på så sätt kan knapparna först användas för att mata ut slang och i ett senare läge för att stoppa eller starta tankningen.

Lätt anslutning till överordnat system

Sändare för EX-miljöerMottagarna i serien har anslutning för seriell kommunikation och kan anslutas till de flesta kända PLC-fabrikat. Alla ATEX-klassade enheter har dubbelriktad kommunikation för högsta säkerhet. Både handburna enheter och basenheten levereras med EX-klassade kapslingar och laddningsbart batteri.

Läs mer om våra EX-klassade sändare

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök