skip to Main Content
Vid Sandvik Coromants fabrik för tillverkning av Coromant Capto är det ständigt hög efterfrågan, detta har lett till att man fokuserar på att utnyttja maskinerna maximalt. För en maximerad utnyttjandegrad registreras löpande varje maskins utnyttjande och status, om en maskin står still rapporterar ett trådlöst system som täcker hela verkstadsgolvet.


trådlöst effektiviserar i verkstadenI Sandviken ligger tillverkningen av Coromant Capto och en stadig tillväxt har gjort att kapaciteten i form av maskiner, tillverkningsprocesser och ytor successivt ökat. Coromant Capto® är ett modulärt snabbväxlingskoncept som används i verkstadsmaskiner för snabbare verktygsbyte vilket ger effektivare maskinutnyttjande. Capto används i bland annat flerfunktionsmaskiner, fleroperationsmaskiner med svarvkapacitet och vertikalsvarvar.


Tillverkningen av Capto går igenom ett stort antal moment för bästa möjliga kvalitet och detta gör också att stora krav ställs på effektivitet och minimala stillestånd för att hålla produktiviteten uppe. Man är inte främmande för att ta nya grepp och fördela maskinparken annorlunda om produktiviteten kan ökas. Programmet TUC, Tooling Utilisation System, sammanställer alla avbrott och ligger till grund för att kunna utveckla tillverkningen genom analys av bland annat stopprapporter.

Driftsdata överförs trådlöst i verkstaden

I verkstaden har Coromant satsat på trådlös överföring av driftsdata för stopprapportering. Thomas Nilsson vid Sandvik Coromant säger till tidningen Verkstäderna att ”den största fördelen ligger i att det blir enklare koppla in en flyttad maskin i uppföljningsystemet. Det underlättar och skyndar på omflyttningar i verkstaden, och det gör vi ofta, för att hålla en bra logistik även i skiftande marknadslägen. ”

Trådlös signalöverföring till maskiner
Tack vare den trådlösa överföringen kan stoppdata samlas in från varje maskin och sammanställas per maskin eller för hela verkstaden. I nuläget är ett 30-tal maskiner anslutna trådlöst men det finns goda utbyggnadsmöjligheter. – Radioöverföring är både en mogen och driftsäker teknik, och störningar går att hantera, säger Peter Flodin vid NC Jour som levererat systemet till Sandvik.

En utbyggnad per maskin kostar mellan 4-5 000 kronor installerat och klart. Med det trådlösa systemet rapporteras maskinernas status var femte sekund vilket är fullt tillräckligt och ger en bra noggrannhet.

Radiomodem från SATEL

SATELLINE-1870E radiomodem från SATELRadiomodemet SATELLINE-1870E används för trådlös överföring av data eller mätvärden.

SATELLINE-1870E

Signalöverföring

Analoga och digitala I/O med SATELs I-LINK100Signalerna översätts till data med hjälp av I-LINK 100 som som kan tolka en rad olika signaltyper, I/O.

I-LINK 100

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök