skip to Main Content
Uppkopplade fastigheter gör det möjligt att fjärrstyra och effektivisera värme, ventilation och elförbrukning.

Fastigheter med uppkoppling via mobilnäten

Genom uppkoppling via mobilnäten ansluts fastighetsautomationssystem till omvärlden och gör det möjligt att nå systemen från i princip var som helst i världen.

Automation i fastigheter

uppkopplad kyrka

Kyrkor med styrsystem

Ett modernt styrsystem i fastigheter möter många utmaningar, med styrsystem i en äldre fastigheter ökar svårigheterna ytterligare. När kyrkor skall kompletteras med modernt, uppkopplat styrsystem ställs så klart stora krav. Med en 4G router är det möjligt att lösa uppkoppling även i en delikat miljö.

Uppkoppling av kyrkor

Energiåtervinning

Enjay Systems är ett innovativt företag vars innovativa fläktsystem sparar klimatet. Företaget har som mål att med sina innovationer låsa upp för energiåtervinning inom nya områden för att minimera CO2 utsläppen. Enjays anläggningar kopplas upp genom en säker och skalbar routerlösning från Induo.

Energiåtervinning

Värmestyrning via mobilnäten

Styrning av elvärme

Sänkta elkostnader för uppvärmning med effektiv värmestyrning, automatiskt, via app eller web. Genom att installera termostater i olika rum kan man hålla koll på inomhusklimatet och sänka kostnader. Genom produkter från Induo kan värmen i hus med elvärme styras genom att bryta spänningen till hela värmegruppen i elcentralen med hjälp av en kontaktor.

Styrning av elvärme

uppkopplad fastighet

Fastighetsautomation

Med en 4G router är det möjligt att se till att fastigheter är uppkopplade mot omvärlden, men det är stora skillnader mellan konsumentrouter och proffsrouter. En kund som testat en konsumentrouter är Powerit Solutions, men efter att resorna för att starta om konsumentroutern blev för många investerade man i en proffsrouter och problemen försvann.

Fastighetsautomation

System i samverkan

Smarta system i samverkan

Att få system för värmestyrning samt vatten- och avlopp att samverka var fundamentet för ett intressant pilotprojekt där många system utbyter information med varandra. Genom att avloppsanläggningen kan skicka larm till vattenförsörjningen kan inkommande vatten stängas av om det är problem med att avloppet bräddar.

Smarta system samverkar

digital signage

Realtidsskärmar

Digitala skärmar med realtidsuppdaterad information ger hyresgästerna tillgång till relevant information när något ändras. Om fast internet saknas används en 4G router vilket gör det möjligt att ge hyresgäster information om deras fastighet, till exempel om hissen står eller om det är planerade underhållsarbeten i fastigheten.

Realtidsinformation

Fjärrvärme

Effektiviserad fjärrvärme

Genom att mäta och överföra driftsdata i realtid i fjärrvärmenätet kan systemet optimeras för bästa möjliga avkastning och driftsäkerhet. I två fjärrvärmenät används SATEL-LP för att länka ihop sensorer i fjärrvärmenätet. Med trådlös teknik kan långa avstånd överbryggas och olika delar av nätet bryggas ihop.

Effektiv fjärrvärme

Köttdisken

Koll på kylanläggningen

Rätt temperatur i kyldisken är viktigt för egenkontrollen. Men det stannar inte där, stora varuvärden kan förstöras om kylen går sönder. Med hjälp av IoT och en lösning från Induo kan köttbutiken ha full kontroll dygnet runt med rapportering av temperaturdata i realtid.

Smartare kylanläggning

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök