skip to Main Content
Realtidsinformation är värdefull för både hyresgäster och hyresvärd. Genom installation av skärmar i sina fastigheter har Atrium Ljungberg förenklat kommunikationen med hyresgäster samtidigt som den egna organisationen kan spara tid och miljö.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har ett fastighetsbestånd på 49 fastigheter på tillväxtorter som Stockholm, Malmö och Uppsala. Företagets huvudinriktning är handel och kontor, men utbudet rymmer också boende, kultur, service och lärande.

Informationssystem i realtid för hyresgäster

Atrium Ljungberg är uppdelat i olika marknadsområden. Jonas Lindström arbetar inom marknadsområdet Innerstaden Söder med både ekonomisk- och teknisk förvaltning. Jonas har ansvarat för att införa ett nytt informationssystem. Systemet har installerats i entréer på ett par av Atrium Ljungbergs fastigheter. Genom digitala skärmar presenteras det traditionella portanslaget i kombination med information som kan realtidsuppdateras samt realtidsinformation om vilka hyresgäster som finns i porten. Därigenom får hyresgästerna tillgång till relevant information som alltid är realtidsuppdaterad.

-Tidigare innebar en avflyttning av en hyresgäst att vi var tvungna att ändra på skyltar och arbeten i fastigheten aviserades med lappar. Detta slipper vi med det nya systemet, det gör det lätt att förmedla information i realtid berättar Jonas.

Atrium Ljungberg kan blixtsnabbt kommunicera viktig information till sina kunder, om en hiss är avstängd för reparation, om brandlarmet skall testas eller vatten måste stängas av på grund av renoveringar i fastigheten kan meddelandet snabbt föras ut till kunderna. En annan sak som kan förmedlas är kontaktuppgifter till felanmälan, dessutom kan man schemalägga planerade arbeten så att relevant information visas på skärmen såväl innan som under arbetet, dessutom försvinner det automatiskt när arbetet är avslutat.

Systemets skärmar och elektronik levererades av PlayIPP och i de fastigheter som har befintligt nätverk ansluts det direkt till fastighetens nätverk. Men det finns även platser där nätverksuppkoppling saknas, där förlitar sig Atrium Ljungberg på uppkoppling via 4G. I den här applikationen använder man sig av Telenors M2M-abonnemang som levererats av M2M-butiken tillsammans med 4G routrar från Induo.

-Systemet fungerar smidigt och handhavandet är enkelt. Genom att vi kan lägga upp färdiga mallar går det snabbt att ändra hyresgästinformationen. På de ställen det inte finns något fastighetsnät kommer vi sannolikt använda 4G även i framtiden, det fungerar jättebra i de fastigheter där vi använt det, berättar Jonas Lindström.

Informationsskylt
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök