skip to Main Content
Trådlösa modem och routrar kan användas för en rad olika applikationer inom såväl kollektivtrafik, fordonsflottor som positioneringssystem och fasta nätverk kan med fördel användas på bussar och spårvagnar.

Trådlösa system för parkering och kollektivtrafik

Trådlösa system bidrar till att göra såväl bilkörning som kollektivtrafik bekvämare. Bara en en sådan sak som att hitta en parkeringsplats kan vara frustrerande i tät trafik. Information om tillgängliga parkeringsytor kan skickas trådlöst till informationsskärmar och därmed spara både nerver och miljö.

Fordonspositioneringssystem inom kollektivtrafiken med GPS-satellitnavigation kan avgöra exakt var ett fordon befinner sig och förutse nästa buss ankomsttid till busshållplatsen. Informationen kan även användas för att berätta för trafikledningen var ett fordon befinner sig, hur många passagerare som är ombord och om fordonets system fungerar som de skall. Positionen kan användas för trafikljusprioritering så att ett trafikljus växlar till grönt om ett fordon närmar sig. Genom att förhindra onödiga inbromsningar och stopp, kan restiderna förkortas; bränsleförbrukning och utsläpp minskas och resorna blir smidigare.

System för trafikövervakning

Obemannade farkoster

Genom att utrusta obemannade farkoster med GPS-system med millimeterprecision kan obemannade fordon användas för att testa ut nya bilmodeller, fordonen kan styras längs exakt samma bana, om och om igen. Även andra typer av obemannade farkoster som AGV (förarlösa truckar) och UAV (obemannade flygande farkoster) förlitar sig på trådlös teknik. I dessa typer av applikationer är det framförallt radiomodem som används då dessa har en mycket kort latens i överföringen som är en förutsättning för snabba reaktioner och manövrar.

Videoövervakning av trafikflöden

Även i system för videoövervakning av trafikflöden kan trådlöst spela en stor roll. Genom att placera övervakningskameror i trafiken kan trafikflöden övervakas i realtid. Data från kameror kan överföras både via radiolänk och mobilnäten, beroende på applikation och förutsättningar.

Intelligent kollektivtrafik

Radiomodem på hållplatsKollektivtrafikoperatörer strävar efter att optimera körsträckor och minska bränsleförbrukning. Intelligenta trafiksystem (ITS), kan lösa dessa problem. Radiomodem ger möjlighet till både robust och säker kommunikation, perfekt för ITS-systemen.

Radiomodem i ITS-system

Obemannade fordon styrs trådlöst

En självkörande AudiEn Audi RS7 kallad Robby kan styra med millimeterprecision tack vare en högpresterande GPS och en komplicerad dator som ligger i bilens baklucka. Millimeterprecisionen åstadkoms genom att korrektionsdata överförs av radiomodem.

Obemannad bil

Volvon styrs med radiomodem

Bilen styrs med raidomodemPå Volvos hemliga testbana styrs bilarna automatiskt av automatiska system. Bilarnas position kontrolleras med hjälp av radiomodem vilket gör att bilen kan köra helt själv med exakt samma vägval varje gång vilket är perfekt för testsystem.

Testsystem för fordon

Utryckningsfordon

Radiomodem hos brandkårenRadiomodem med hög uteffekt länkar samman utryckningsfordons positioneringssystem. GPS koordinater från varje fordon överförs i realtid till insatsledaren via radiomodem.

Utryckningsfordon

Spårvagnskommunikation

Switch för spårvagnarOmbordnätverket i Helsingfors spårvagnar hanteras med hjälp av Lantechs switchar. När system skall samverka i lokaltrafiken behövs pålitliga anslutningar, Lantechs vattentäta switchar är godkända för montering i spårvägens fordon och ger även Power over Ethernet-anslutning till utrustning ombord.

Ombordnätverk

Nätverk på bussen

Nätverk på bussenEn speciell modell av switch från Lantech, IPES-0008-4, accepterar lägre matningsspänningar än många andra industriella switchar, därför används den med fördel i fordon som bussar. Tack vare switchen kan andra komponenter i bussen spänningsmatas via PoE och realtidsinformation överföras till ledningscentralen.

Nätverk på bussen

Tunnlar och trafikleder

Switch i tunnelI Storbritannien används Lantechs switchar. I projektet används Lantechs IES-2206F-II-E och IES-2216C-E för att bygga en pålitlig kommunikationslänk via koppar och fiber. Ett avancerat nätverk samlar övervakningskameror, ljudsystem, telefoner, trafikantinformation, ljusstyrning, ventilation och ett SCADA system

Kommunikation i tunnel

Videoövervakning i lång tunnel

Videoövervakning i tunnelLantechs switchar används i världens längsta tunnel för övervakningskameror, VoIP-telefoner och trafikantinformationsskyltar. Nätverket i tunneln måste dimensioneras för att både vara robust och redundant då kommunikation i tunnlar alltid måste fungera. Klimatet i tunneln är hårt men ett nätverk bestående av hundratals Lantech-switchar binder samman alla funktioner.

Videoövervakning i tunnel

Videoövervakning via radiolänk

Trådlös kameraövervakningVideoövervakning via radiolänk ger bra prestanda även i urban miljö, länkarna fungerar för såväl fasta som rörliga objekt. Genom hög bandbredd som är dedicerbar för varje punkt i systemet, detta gör det enkelt att bygga högpresterande videoövervakningssystem.

Videoövervakning av trafik

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök