skip to Main Content
Lærdalstunneln är en 24,51 km lång vägtunnel som är en del av E16 och ligger cirka 200 km nordost om Bergen. E16 är en viktig pulsåder mellan Norges två största städer Oslo och Bergen, vilket gör Lærdalstunneln en av de viktigaste tunnlarna i Norge. Tunneln öppnades 2000 och är fortfarande den längsta vägtunnel i världen.

Västra Norge är ett av de blötaste regionerna i Europa. Vintrarna är mildare än andra delar av Norge men det är vanligare med regn än snö på vintern. Lærdalstunneln, som öppnades 2000, planerade att uppgradera sitt nödsystem med VoIP-telefoner, övervakningskameror och trafikantinformationsskyltar. Nätverket i tunneln måste både vara robust och redundant.

Krav på switcharna i systemet

Gigabit fiberanslutning för övervakning med HD-kvalitet
Tillhandahålla tillförlitlig uppkoppling 24/7/365
802,3 vid PoE +
Redundant nätverk med ringtopologi
Enkel installation och enkelt underhåll
Kunna stå emot det fuktiga klimatet i västra Norge och hårda miljön i apparatskåpet i tunneln

Nätverksswitch i tunnel

Industriella PoE-switchar för nätverk i tunnel

150 stycken av Lantechs industriella PoE switch IPES-3408GSFP användes i detta projekt, som förbinder de system som nämns ovan. Säkerhetsfrågan är alltid högsta prioritet i långa tunnlar. Lantechs switchar är grundstenen i ett redundant nätverk som säkerställer en snabb och tillförlitlig överföring av uppgifter för världens längsta vägtunnel.
Nätverk i Laerdaltunneln
Nätverket baseras på Lantech IPES-3408GSFP, en switch som har stöd för IGMP V3 och multicast för videoapplikationer. Switchen är robust och kompakt och är inrymd i en IP30 kapsling. som klarar arbetstemperaturer från -20° till +60° C. Switcharna har stöd för PoE+ på samtliga åtta portar med upp till 30 W effektuttag per port. Switcharna har ett förbättrat G.8032 ringskydd som klarar snabb omkoppling vid fel i nätet och automatisk rekonfigurering när problemen är lösta.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök