skip to Main Content
I Storbrittanien har myndigheterna projekterat för en tunnel kallad tunnel L där Lantechs switchar spelar en central roll, det här är bara ett av många exempel på där Lantechs robusta switchar står för den viktiga kommunikationen som säkrar realtidsöverföring av data i kritiska system.

Industriell switch i tunnel
I projektet används Lantechs IES-2206F-II-E och IES-2216C-E switchar. Valet av just Lantechs switchar baseras på flera faktorer, en av dem är det generösa temperaturområdet med funktion mellan -40° till +75° C, en egenskap som gör att de kan överleva den hårda tunnelmiljön. Även andra tekniska egenskaper har spelat in så som robusthet och en lång MTBF-tid (genomsnittlig tid mellan fel).

Många nätverksenheter ryms i tunneln

I det komplicerade nätverket samsas övervakningskameror, ljudsystem, telefoner, trafikantinformation, ljusstyrning, ventilation och ett SCADA system. Därtill finns ett fjärrövervakningssystem för att styra viktiga funktioner på distans. Då alla dessa funktioner skall samverka är det viktigt att pålitlighet och tillgänglighet maximeras och är stabil över tid. Projektet bygger på Lantechs Pro-Ring protokoll för att skapa en säker nätverksmiljö. Nätverket består av fyra separata X-Ring-grupper fördelade på två tunnlar där varje X-Ring grupp ansluts till Cisco switchar via Dual Homing. Genom avancerade nätverksfunktioner som IGMP ges möjlighet till multicasting av video.

Ett exempel på ett annat projekt illustreras nedan, här samverkar fiber och kopparkabel för att binda samman funktioner i ett komplext tunnelnätverk.
kommunikation i tunnel

8-portars nätverksswitch Lantech

Swich för fiber och koppar

10 portars övervakad switch med 8 st 10/100 Mbit/s portar 2 st single eller multi mode fiberportar. Stöd för X-Ring, som vid fel hittar alternativa kommunikationsvägar på mindre än 10 ms.

Switch 10-portar

Övervakad nätverksswitch

10-portars switch

IES3307 C är en industriell switch för båda koppar- och fiberkabel. En switchen som erbjuder hög pålitlighet och avancerade nätverksfunktioner för säker drift.

Switch med 10-portar

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök