skip to Main Content
Pålitlig kommunikation är en viktig aspekt vid övervakning av miljön. För pålitlig information behöver data överföras med hög säkerhet, för att ge bästa förutsättningar för rätt beslut. Med pålitliga lösningar, lösningar med driftskontinuitet, kan väderförhållanden övervakas eller seismologisk aktivitet registreras. Allt för att ge information om förestående översvämningar, torka eller kommande jordbävningar eller vulkanutbrott.

Realtidsväderinformation

Men även att optimera belysning på offentliga platser kan vara att slå ett slag för miljön. Genom realtidskontroll kan jourutryckningar minskas, underhåll planeras och belysningen kan styras exakt efter omgivande förhållanden för att minimera energiförbrukning.

Realtidsdata med kontinuitet

Realtidsinformation kan vara extremt viktigt i denna typ av applikationer, information om miljöförhållanden, som vid användning av eget radionät, kan överföras utan rörliga kostnader och med ett minimum av tillsyn år ut och år in. Våra lösningar används bland annat för att:

överföra data i system som observerar inkonsekvenser i vindarna
för kommunikation mellan snökanoner, väderstationer, pumpstationer och driftscentral
mätning av luftföroreningar där kvalitetsdata överförs från mätpunkter till driftscentral
överföring av data från väderstationer
styra gatubelysning i större samhällen,

Miljöövervakning handlar om att få viktig information vid rätt tidpunkt och skydda miljö, människor och tillgångar. Trådlös teknik är en viktig aspekt i detta, genom att övervaka väderförhållanden och få tillförlitlig realtidsinformation.

Trådlös teknik i väderstationer

VäderstationerMiljöövervakning handlar om att få viktig information i tid, att skydda miljö, människor och verksamheter. Trådlös teknik är en viktig aspekt i detta. Med en lösning från SATEL kan väderförhållanden på Bangkok flygplats kartläggas för att ge säkrare flygning.

Väderstationer

Gatbelysning styrs automatiskt

gatljusstyrningEnkel övervakning av alla gatljus, smart styrning automatiskt och full kontroll oavsett var man är? Med vår lösning byggs smarta och skalbara system som automatiskt styr belysning och säger till om något blir fel.

Övervakning av gatubelysning

Vulkaner övervakas via router

Islands vulkaner övervakas av routerIslands vulkaner har ibland utbrott, de har gjort sig kända för bland annat att ställa till det för flygtrafiken. Institutionen för geovetenskaper på Uppsala Universitet har använt GPRS-routrar från Induo vid installationer av seismologiska stationer på Island för övervakning av vulkanerna.

Övervakning av vulkaner

Automatiserad snöproduktion

Radiomodem i skidanläggningAutomatiserade snöproduktionssystem maximerar snötillgången i backen genom att inhämta väderdata i realtid. Applikationen måste fungera i sträng kyla och hög luftfuktighet, ibland i kombination med varandra, allt för att kunna överföra väderdata när det verkligen behövs.

Snöproduktion

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök