skip to Main Content
Mobila system drar stor nytta av trådlös kommunikation. Trådlösa system används över hela världen i en mängd olika positioneringsapplikationer som RTK, GNSS, lantmäteri och maskinstyrning.

GPS-system med uppkoppling via 3G, 4G eller radio

Positionsöverföring från fordon i rörelse löses lätt genom mobilnät eller eget radionät, även stora, komplexa nät drar nytta av tekniken. Mobila applikationer som DGPS och RTK överför korrektionsdata från en GPS-mottagare till en rover för att beräkna position i centimeterprecision.
Maskinstyrning med Radiomodem

När exakt position räknas

System för positionering med radiomodemI GNSS-system för anläggningsarbeten, maskinstyrning och obemannade farkoster är exakt position extremt viktig. Leica använder radiomodem från SATEL för att överföra korrektionsvärden och leverera en exakt position varje sekund. Detta gör det möjligt att säkerställa exakt position vid konstruktion av broar, vägar och liknande.

GNSS-system

När sekunderna räknas

Radiomodem hos brandkårenUtryckningsfordon hittar rätt tack vare exakt position. GPS koordinater överförs från varje fordon till insatsledaren vilket gör att fordonen kan guidas rätt i realtid, detta sparar sekunder vid utryckning och gör att liv kan räddas effektivare. Nerikes Brandkår har täckt Närke med ett radionät för snabb positionsbestämning i realtid.

Utryckningsfordon

Bilen styrs trådlöst

Bilen styrs med raidomodemAutomatiserade testbanor med självstyrande bilar gör det möjligt att styra en bil längs samma bana om och om igen. Ett sådant exempel är Volvo där radiomodem gör det möjligt att styra en bil längs samma bana om och om igen med en större precision än en människa. Detta är användbart vid uttestning av nya fordon då samma bana kan köras om och om igen med millimeterprecision.

Positionering av fordon

Obemannad bil körs från bakluckan

En självkörande AudiDen obemannade Audi RS7:an Robby är en bil som visats upp på racebanor runt hela jorden. Robby styrs med milimeterprecision tack vare GPS och korrektionsdata som överförs av radiomodem till bilen. Bilens förare består av en komplicerad dator som ligger i bilens baklucka, datorn kan snabbt lära sig bästa spår och tar hänsyn till bilens köregenskaper för stunden.

Obemannade fordon

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök