skip to Main Content

opti-handwash

Optis produkt Active Handwash erbjuder miljövänlig handtvätt inrymt i en internetuppkopplad multimediaenhet byggd på bland annat hårdvarulösningar hämtade från industrin. Optis Active Handwash levererar via två inbyggda skärmar reklambudskap och surfmöjligheter till besökare på matbutiker, bensinmackar och i andra offentliga miljöer där folk vill tvätta händerna.

Industriteknik lyfter uppkopplad handtvättslösning

Optis lösning har två inbyggda bildskärmar för kommunikation med kunderna. På den undre skärmen, med touch screen, finns reklamplatser som leder till annonsörernas internetsidor. På den övre skärmen syns reklamspottar och en instruktionsfilm hur automaten fungerar. Miljötänkandet är en röd tråd genom hela lösningen, alla komponenter är framtagna med minimal strömförbrukning i åtanke. För att kunna göra snabba uppdateringar och ha kontroll på informationen har Opti valt att länka all kommunikation via egna servrar. Det gör att all information och reklam visas i realtid och alla maskiner kan enkelt skötas eller uppdateras utan besök till varje enskild butik.

Eftersom kommunikationen länkas via en server behövs en stabil uppkoppling mot internet. I många butiker ansluts maskinerna till internet via en befintlig internetuppkoppling, då kan det bli fråga om långa kabeldragningar till automaterna, vilket kostar tid och pengar. Opti började att leta efter alternativ till kabel och utvärderade trådlösa alternativ med avsikt att spara tid och pengar vid installation. Företaget gjorde en testinstallation med trådlöst nätverk, W-LAN, vilket snart övergavs då de inte gav den räckvidden och prestanda som applikationen krävde. Opti gick då över till ett modem för mobilnäten med USB port kopplad till automatens dator. Kommunikationen fungerade tillfredsställande men tyvärr gav inte USB modemet den driftstabilitet man eftersträvade, när modemet blev varmt så avbröts kommunikationen, det hela förbättrades något montera modemet ovanför automaten men faktum kvarstod, någon behövde regelbundet åka ut och starta om modemet på plats.

Industriteknik lyfter butiken

För att hitta en stabilare lösning vändes nu blickarna mot industriella lösningar för maskin till maskinkommunikation. Opti fick testa en stabil router från Induo som är anpassad för bland annat uppkoppling av maskiner och betalningstransaktioner, applikationer med krav på hög tillgänglighet och pålitlig kommunikation. Den första routern installerades i skarp drift i en ICA butik i Orsa. Butiken hade bredband i en angränsande byggnad så alternativet hade varit att gräva ned en kabel för att få en internetuppkoppling till Optis maskin.

”Vi installerade en router med ett abonnemang från Tre och den har varit till belåtenhet sedan dag 1. Routern från Induo har varit mycket stabil och driftsäker, tillgängligheten är mycket god. Vi har nu installerat lösningen i ett 30-tal butiker som inte haft tillgång till bredband och både vi och våra slutkunder är mycket nöjda med kommunikationen” säger Sadek Khalidi, IT-ansvarig på Opti.

Genom att använda en router för mobilnäten har Optis automater kunnat idriftsättas på kort tid då man inte har behövt avvakta kabeldragningar för nätverk eller bredbandsinstallationer. Att routern är stabil kan Sadek intyga ”vi flyttade nyligen till större lokaler men tyvärr blev bredbandsinstallationen försenad och vi blev lämnade utan bredband. Vi kopplade då en UR5 router direkt till vårt nätverk bestående av 20 servrar och 21 arbetsstationer. Vi körde en vecka utan avbrott och routern hanterade både kommunikation och utdelning av IP adresser via DHCP. Nu står vi inför en internationell lansering, vi har redan börjat leverera maskiner till såväl Columbia som Italien. Vi är trygga med att leverera den här routern även till kunder som ligger långt utanför Sveriges gränser, vi vet ju att kommunikationen går att lita på”.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök