skip to Main Content
I applikationer som mätvärdesinsamling från elmätare och styrning av frånskiljarstationer i elnätet har framförallt radio visat sig pålitligt. Dessa system kräver en mycket tillförlitlig övervakning och möjlighet att snabbt styra olika funktioner i näten. Eftersom varje sekund räknas är det viktigt med en lösning som erbjuder en driftskontinuitet.

Trådlöst i smartgrid och AMR-system

SATELs radioteknik garanterar en överföring som är tillförlitlig, säker och fristående från andra nät vilket säkerställer en hög säkerhet. Radionäten ger tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer under alla omständigheter, även när det blåser, stormar och regnar, vilket är viktigt, det är framförallt då sådana system behövs. Genom radioteknik kan näten byggas nästan var som helst, även om det inte finns något publikt nätverk tillgängligt. Med hjälp av reservkraft fungerar nätet även vid totalt strömavbrott.
Kommunikation i elnäten

Radio ihop med andra tekniker

Robust kommunikation för elnätenFör den som söker en extra hög tillgänglighet kan radio och angränsande tekniker användas parallellt och då använda sig av redundanta routingprotokoll som säkerställer uppkoppling under alla förutsättningar. Det ger också en möjlighet att steg-för-steg modernisera och bygga upp radionät genom att kombinera IP-kommunikation och seriell kommunikation med integrerad protokollkonvertering.

Vi har en mångårig erfarenhet av kommunikation i eldistributionsnät och AMR-system. Vi har löst kommunikation mellan frånskiljare och nätstationer och vi har byggt några av Sveriges kanske största system för trådlös mätaravläsning och även för övervakning av elförbrukning i realtid.

Hämta vår broschyr om kommunikation för elbranschen

Radiosystem för Smarta elnät

Smarta elnät med radiomodemPålitliga radionät är en avgörande framgångsfaktor i framtidens smarta elnät. Radio är en av de mest tillförlitliga dataöverföringsmetoderna på marknaden just nu och mycket lämpat för kritiska SCADA applikationer.

Radio i smarta elnät

Trådlöst för elnät -smartgrid och AMR

Trådlös mätvärdesinsamling via radioMätvärdesinsamlingsystem där timvärden skall överföras från elmätare kan dra stor fördel av trådlös överföring. Vi har erfarenhet från 10 000-tals radiosystem för AMR, små som stora system som fungerar dag ut och dag in.

AMR och mätaravläsning

Tillförlitlig överföring med radiolänk

Elavbrotten kostarE.ON Kainuu Sähköverkko Oy är ansvarigt för eldistribution i tre kommuner i Norra Österbotten i Finland. Företaget bedriver planering, uppbyggnad, drift och underhåll av elnät och relaterade tjänster och har byggt ett pålitligt nät med radiomodem.

Överföring med radio

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök