skip to Main Content
Under 2013 var det premiär för STCC, skandinaviens största biltävling, på Tierp Arena. För att sköta starten användes trådlösa modem från Induo och en specialutvecklad elektroniklösning konstruerad och levererad av Nitroz.

En start i STCC kan gå till på litet olika sätt beroende på underlag och klass, alltsammans noga styrt av tävlingsreglementet. Inifrån sina bilar ser förarna vid startögonblicket en startdisplay som är utrustad med röda, gula och gröna lampor. Displayen hänger över banan och dess funktion är samma för alla banor där serien körs.

Tävlingsstarten sköts via radiomodem

När Tierp Arena skulle ta fram en lösning för starten av den här typen av biltävlingar var placeringen av startskylten inte helt klarlagd vilket gjorde att man bestämde sig för en trådlös lösning, något som även gav en hög flexibilitet. Man vände sig till Nitroz som tidigare använt SATELs radiomodem i liknande system med positiva erfarenheter varför valet föll på att kombinera startelektroniken, kallad Time-Tree, med SATELLINE-1870 radiomodem och I-LINK I/O-omvandlare i en specialbyggd lösning.

Startsystemet utgörs av en manöverpulpet där tävlingsledaren eller tävlingsdomaren ställer in vilken funktion som skall användas (vilket då beror på klass, väder och regelverk). Det finns tre startalternativ, manuellt styrd rullande start, manuellt styrd stående start samt automatisk stående start.

När ett vred vrids om skickas signalen vidare från manöverpulpeten till en PLC kopplad till pulpeten. Denna PLC behandlar signalen enligt tävlingsreglementet och skickar den sedan signalen vidare via SATEL I-LINK100 samt I-LINK200 till motsvarande utrustning på andra sidan, det vill säga i skylten. I denna mottagarsida styr sedan reläer olika lampor i startdisplayen. Om du såg STCC live, direktsänt eller efteråt, ja då vet du att det fungerade alldeles utmärkt i verkligheten också.

Företaget levererar speciallösningar för alla tänkbara applikationer inte bara inom racing. Nitroz står på två ben, det ena benet består av motorrelaterade tjänster och produkter, det andra benet består av IT/Datatjänster. Nitroz har en egenutvecklad tidtagningsutrustning för Streetracing och Dragracing, enligt många den bästa i Europa, en utrustning som används på många av våra svenska motorevenemang.

Trådlöst paket för signalöverföring

Lampor för att starta tävlingen

Startintelligens biltävling

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök