skip to Main Content

Robust kommunikation för elnäten

Pålitlighet är a och o, inom övervakning av infrastruktursystem som elnät, vatten och avlopp är tillgänglighet och svarstider av yttersta vikt. Systemen får aldrig gå ned. Med ett eget radionät kan såväl korta svarstider som hög säkerhet uppnås och med system baserade på routrar för mobilnäten erbjuds snabb driftsättning. Kombinerar man dessa radionät med mobilnät får man riktigt robusta system i världsklass.

Radiomodem och routrar ger säker uppkoppling

Vill du ha en säker förbindelse mellan Scadasystem och understationer så gäller det att inte göra avkall på hårdvara, vi har en rad olika lösningar som bevisat sin pålitlighet år ut och år in.

Hämta vår broschyr om kommunikation för VA
Radiorouter för vattenverk

SATELLAR i vattenverk

Stockholm Vatten

Radio är mycket lämpat för kritiska SCADA applikationer inom driftövervakning. Tillförlitlighet, driftsäkerhet över tid och korta svarstider är viktigt. Stockholm Vatten, Sveriges största VA-system, använder SATELLAR IP-radio för kommunikation mellan pumpstationer.

Stockholm Vatten

Radiomodem med NMS till VA-verk

Kommunala VA-verk

VA-segmentet i Norden använder radiomodem i hög utsträckning. Radiomodem används med stor framgång då dess pålitlighet och tillgänglighet har varit faktorer till att systemen fungerat mycket pålitligt. Nokia VA-verk använder SATELs radiomodem sedan många år och är mycket nöjda med dess driftsäkerhet och prestanda.

Radiomodem VA-verk

IoT för vattenverk och kraftstationer

IoT underlättar för reningsverkSmarta sensorer förvarnar vattenverket med information om översvämningar, nederbörd och kommande vattennivåer. IoT kan genom modern teknik göra underverk och spara pengar!

Vattenkraftverk

Reningsverk effektiviseras med IoT

Mät nivåer i reningsverkDet lilla vattenreningsverket i South Beloit behövde ett uppkopplat sensornät för att uppfylla gällande regler då existerande loggersystem var föråldrat. I Internet of Things hittades en ny lösning till ett överkomligt pris.

Reningsverk

Bygg ut successivt

RS-232 till ethernetNätverk i VA-miljö kan vara krävande och kostsamma. Att bygga ut ett helt nätverk på en gång är ofta dyrt. Ett sätt att koppla äldre utrustning till nätverk är genom att omvandla RS-232 till Ethernet och koppla samman äldre PLC med nyare nätverk. Med en deviceserver går det att bygga moderna ethernetnätverk och sedan successivt uppdatera PLC till nyare utan att ta hela kostnaden på en gång.

VA-verk

Säkert nät i Finland

radiorouter i vattenreningsverk HS-Vesi är ett vattenreningsföretag för tre kommuner i Finland; Akaa, Hattula och Tavastehus. HS-Vesi tar hand om både dricksvatten och avloppsrening samt avloppssystemet i de tre kommunerna. Ett trådlöst system baserat på SATELs radioroutrar ger en pålitlig överföring av driftsdata och kritisk information i realtid.

Radio i vattenreningsverk

Smart bevattningssystem

Radio i bevattningssystemTIGEM är en nationell organisation i Turkiet vars uppgift är att förse människor och boskap med mat. Turkiets torra klimat gör att dess odlingsplatser blir beroende av bevattning och det ställer höga krav på tekniken som skall se till att förutsättningarna för odling blir så optimala som möjligt. Genom en smart processtyrning och radioroutrarna SATELLAR kan anläggningen kontrolleras i realtid.

Radio i bevattningssystem

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök