skip to Main Content

Trådlösa sensorer i reningsverk

South Beloit är en stad i delstaten Illinois, USA med en folkmängd på cirka 8 000 invånare en liten stad som inte kan fördela kostnader för de kommunala vattenreningsverket på så många invånare. Det lilla vattenreningsverket i staden behöver månatligen inrapportera vattenflöden för att uppfylla ett EPA-direktiv.

Reningsverkets befintliga loggers var gamla och hade bristfällig funktion och var redo för pension. Och utan SCADA-system fanns möjlighet att skissa på en ny kostnadseffektiv lösning som utgick från ett mer eller mindre blankt papper. Reningsverket hade inte har budget för ett nytt, komplext SCADA-system och sökte därför ett sätt att övervaka sensorer för att uppfylla direktiven med en prislapp som var hanterbar. Sensorer och mätpunkter fanns på plats men resten av lösningen siktade på ett system med låg prislapp som var hållbart även i framtiden.

Utgå från befintligt och lägg till IoT

Vattenpump övervakas med WzzardReningsverkets systemintegratör kunde konvertera anläggningens befintliga givare till EPA-kompatibilitet på bara en halv dag, och till en extremt låg kostnad. Systemintegratören installerade Wzzard trådlösa sensornoder från B+B SmartWorx. Wzzard plattformen skapar en komplett anslutning från sensorerna och hela vägen upp till en databas eller molntjänst. Wzzard är en lösning som hör till nästa generations trådlösa system för övervakning av sensorer, en Internet of Thingslösning baserade på sensornoder som kommunicerar trådlöst med en gateway.

IoT för reningsverk

Varför Wzzard sensornoder i VA-sammanhang?

Trådlös teknik som fungerar på avstånd där kabel blir för kostsamt.
Wzzard fungerar med befintliga standardsensorer.
Övervakade maskiner behöver ingen datakapacitet.
Wzzard samlar relevant information från standardsensorer.

Wzzard ansluts till nya eller redan existerande standardsensorer, noderna läser informationen och för trådlöst över informationen till en Spectre Gateway. Varje nod har routing kapacitet, så att de kan bilda extremt tillförlitliga, skalbara, självläkande trådlösa mesh-nätverk.

Enskilda noder behöver inte vara inom räckvidd från gatewayen, data kan dirigeras över andra noder tills den når sin slutdestination. Spectre Gateway skapar en säker anslutning till internet eller det egna nätverket via trådbundet nätverk eller via mobilnäten med möjlighet till automatisk failover mellan fast och cellulär uppkoppling eller mellan två mobiloperatörer. Spectre Gateway förbinder inte bara Wzzard trådlöst med omvärlden, den har även möjlighet att ansluta annan utrustning via Ethernet, RS-232/485 och I/O-portar vilket gör att den kan vara bärare för mer information än bara sensordata.

Ett par sensornoder för Wzzard

Wzzard sensornoder

Fördelar med Wzzard i denna applikation

Tillgång till realtidsdata via en fjärrinstrumentpanel
Genom möjlighet till dataanalys upptäcks fel och dessutom förutspås haverier i god tid
Larmnivåer kan skicka textmeddelande eller e-postmeddelanden i realtid om tröskelvärden överskrids
Minskad stilleståndstid och kostnader
Driftsdata och statistik är alltid tillgänglig även för andra applikationer
Automatiska varningar på dator, surfplatta eller smartphone

För oss är IoT ett brett begrepp. Vi definierar IoT som en samling disruptiva tekniker som möjliggör digitalisering. Genom IoT kan företag få datadrivna insikter som kan hjälpa dem fatta bättre beslut. Med IoT kan vi snabbare nå klimat och jämställdhetsmål. För att snabbare lyckas med en IoT-satsning så är det viktigt med kunskap. Vi har därför satt ihop en 100-sidors publikation om IoT. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.

* obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök