skip to Main Content
Överföring av videoströmmar från videokameror, broadcastsystem eller övervakningskameror kräver bland annat snabb överföringshastighet, garanterad bandbredd och robust uppkoppling.

Streaming av video via mobilnäten

Både mobila radiolänkar och trådlösa routrar med uppkoppling via 3G och 4G kan användas för streaming. Vi har sett en rad olika applikationer där våra lösningar används för överföring av video via mobilnäten eller egna radionät. För den som ytterligare vill öka hastigheten finns också möjlighet att koppla samman flera routrar till exempel.
Videostreaming

Kameraövervakning falkar

Direktsändning från hustak

På 1950-talet försvann Pilgrimsfalken från Stockholms luftrum och genom frivilliga insatser återintroducerades den 2014. Via uppkopplade övervakningskameror kunde boet och falkarnas utsättning direktsändas via internet. En 4G router från Induo gjorde jobbet som länk till omvärlden och kunde på så sätt se till att falkarnas första dagar i storstaden kunde dokumenteras.

Direktsändning

Kamera med router

Livestreaming av talkshow

Under Almedalsveckan belastas mobilnäten till max vilket ger en mycket begränsad bandbredd i mobilnäten då många delar på uppkopplingskapaciteten. FKDV arbetar med livestreaming av video från olika typer av event. När företaget ombads filma en mobil talkshow från Almedalen behövdes innovativa lösningar tas till för att garantera att uppkopplingen fungerade. Genom att sammankoppla routrar med tekniken Debond kan kapaciteten och säkerheten ökas.

Livestreaming

Direktsänd radio via 4G

Radio via LTEVarje år så direktsänds Vasaloppsradion både inne på själva arenan och längs hela skidspårets sträckning. För att göra eventet intressantare under hela Vasaloppsveckan direktsänds inslag från tävlingen via radio. Reportagen skall täcka hela Vasaloppssträckan vilket är en utmaning. Genom att använda flera 4G routrar sammankopplade via 4G kunde en portabel rigg skapas som möjliggjorde sändning från hela sträckan utan ett enda avbrott.

Direktsänd radio

Virtuell verklighet

LTE router på Tele2 ArenaUnder premiärvisningen av Tele2 Arena innan den formella invigningen var inte arenan färdigbyggd. För att ge fotbollsfans en bild av hur arenan skulle komma att se ut fanns möjlighet att ta del av en virtuell bild av den färdiga arenan via en smartphone-app, problemet var bara att inget bredband fanns på platsen, något som löstes med en 4G router.

Virtuell verklighet

Video via bredbandslänk

Trådlös kameraövervakningAtt använda radiolänk för videoövervakning ger bra prestanda även i stadsmiljö. Garanterad bandbredd och robust uppkoppling ger videoöverföring av hög kvalitet även där inte helt fri sikt finns på platsen. Med radiolänk kan en garanterad bandbredd anges för varje kamera vilket ger goda förutsättningar för videolänk med hög kvalitet.

Videoövervakning

Trafikövervakning via 4G

kameraövervakningTrafikkameror som trådlöst ansluts via 3G och 4G är en del av hela trafikövervakningssystemet. Via mobilnäten skickas bilder eller video från vägar och gator till kontrollrum eller till webben. En övervakningskamera med 4G-router kan snabbt överföra info till trafikövervakningen och meddelanden kan skickas i andra riktningen.

Kameraövervakning

Videoövervakning i lång tunnel

Videoövervakning i tunnelLantechs switchar används i världens längsta tunnel för övervakningskameror, VoIP-telefoner och trafikantinformationsskyltar. Nätverket i tunneln måste dimensioneras för att både vara robust och redundant då kommunikation i tunnlar alltid måste fungera. Klimatet i tunneln är hårt men ett nätverk bestående av hundratals Lantech-switchar binder samman alla funktioner.

Videoövervakning i tunnel

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök