skip to Main Content
När Tele2 Arena nyligen skulle premiärvisas för fotbollssupporters kunde de inbjudna med hjälp av en för ändamålet framtagen augumented reality*-app se hur arenan kan komma att se ut när den är färdigbyggd. Supportrarna, som var specialinbjudna till evenemanget, skulle direkt i sin smart phone kunna se bilderna från en virtuell fotbollsmatch blandas med realtidsbilder tillhandahållna av telefonens kamera från den byggarbetsplats Tele2 Arena för stunden är.

LTE ger bandbredd vid premiärvisning

Utmaningen var bland annat att se till att internetuppkopplingen fungerade för den stora mängden människor som skulle delta. För att möjliggöra en så bra upplevelse som möjligt konstaterades att 3G-nätet på plats sannolikt inte skulle klara av överföringsbehovet, kombinerat med att täckningen på platsen inte är den bästa under bygget.

För att lösa uppkopplingen tillfrågades Induo om en lösning. Förutsättningarna var att ge tillgång till ett temporärt wifi-nät som skulle gå snabbt att installera, användas några timmar och utan tillgång till annan anslutning än ett vägguttag, desstuom skulle upp till 700 personer kunna använda nätet. Induo fann en lösning i den industriella 4G routern LR77 v2. Conels LTE router har inbyggd wifi och en erkänt stabil uppkoppling, dessutom stöd för dubbla SIM-kort med fail-over.

Den 4 november släpptes 2100 förväntansfulla fans in på arenan i grupper om 700 i taget. Många av dem kopplade upp sig via det temporära wifi-nät som tillhandahölls med hjälp av 4G-routern LR77 v2. Tack vare LTE-routern och SIM-kort från vardera Telenor (4G, primärt SIM-kort) och Multicom Security (3G, fallback SIM-kort) kunde fansen se hur den färdigbyggda arenan kan komma att se ut när premiärmatchen spelas där. Både arrangörerna och fotbollsfansen var mycket positiva efter förevisningen där framgången till stor del lutade sig på den lyckade uppkopplingen med 4G-routern LR77 v2.


*)Augumented reality blandar realtidsupplevelser från omgivningen med virtuell information som blandas med realtidsinformationen på en skärm. Tekniken kan användas för allt från att göra en husvisning intressantare för en mäklare till att lägga till information om omgivningen vid en guidad tur. Augumented reality kräver en stabil och pålitlig internetuppkoppling för att kunna fungera optimalt.

4G router erbjuder täckning
LR77v2 router

4G router LR77 v2

I applikationen ovan användes LR77 v2, en 4G router som erbjuder hastigheter på upp till 100 Mbit/s via LTE i mobilnäten. Inbyggd wifi gör det möjligt att sprida nätverket lokalt.

LR77 v2 LTE-router

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök