skip to Main Content

I och med att 00-talet nu officiellt är till ända är det spännande att titta tillbaka vilka intressanta produkter och lösningar våra leverantörer släppte ut på marknaden under 2009. Det här är alltså ett inlägg om milstolparna inom den trådlösa världen sett ur vårt perspektiv.

OEM av GSM

Januari 2009, Induo utses till Svensk partner för Smart Gears, ett företag som ägs av Hong Kong baserade Fargo Telecom group. Smart Gears utvecklar skräddarsydda lösningar för GSM, GPRS och 3G för M2M marknaden. ”För kunderna kan det handla om att vilja pressa ner kostnader, införande av nya funktioner eller andra sätt att differentiera sig” skriver Elektroniktidningen.

Kort därefter och fortfarande i januari 2009 utnämns Induo till svensk distributör av GSM modemen/GPRS modemen från Maestro Wireless, också i Fargo Telecom Group. Förutom Maestro 100-modemen lanseras EDGE modemet Maestro Heritage.

I februari är det lansering av trådlös maskin till maskin kommunikation: färdigkonfigurerat, kundanpassat och laddat med kunskap. Vi vänder upp och ned på begreppen och lanserar W2M, Wireless 2 Machine, något som snabbt växer i popularitet.

Hårdtest av routrar

I mars hårdtestar vi prototyper av 3G routrarna UR5i med HSUPA från Conel samtidigt som SATELs radiomodem släpps med nya mjukvaror anpassade för GPS applikationer.

MMS kameran är nästa spännande nyhet som släpps under april. Ett mobilt larm som snart sagt vem som helst kan installera.

Maj är månaden när Induo utnämns till ny distributör för RFM, ett Nasdaq noterat amerikanskt företag som funnits på marknaden i mer än 30 år. ”Induo är en svensk distributör av produkter och tjänster för trådlös kommunikation. De har utsetts till ny distributör och strategisk partner för RF monolithics, RFM, på den svenska marknaden” skiver Elektronik i Norden Först ut är radiomodemen ZN-241G och radiomoduler från RFM. En ny robust kapsling i aluminium till Conels routrar presenteras.

Årets distributör

I juni utnämns Induo till SATEL distributor of the year. I konkurrens med närmare 100 länder och nästan lika många distributörer belönas vi med en utmärkelse vi är fortfarande är mycket stolta över.

Sommaren går fort och i september lanserar vi nästa nyhet; en SMS baserad produkt för fjärrövervakning via SMS och GPRS: TWCT20. På VA-mässan i Stockholm presenteras SATELLAR från SATEL, ett radiomodem som markerar något helt nytt inom trådlös kommunikation för längre avstånd.

I oktober lanserar vi en ny version av EDGE routern, Maestro Heritage från Maestro Wireless, nu i robust metallkapsling. Vi presenterar dessutom en ny trådlös inbyggnadsmodul för sensorer från RFM.

3G router med wifi

November, månaden då vi kombinerar såväl 3G som WLAN i en och samma produkt: RUT-105, en 3G router som är dubbelt trådlös.

December, som enda svenska företag lanserar vi ett mycket konkurrenskraftigt abonnemang från Multicom Security för övervakning via SMS och GPRS. ”Den nya lösningen ger möjlighet att via GPRS och SMS fjärrstyra och övervaka processer och maskiner inom områden som byggnadsautomation, industriautomation, processtyrning och övervakning.” skriver Aktuell Säkerhet på sin webplats.

Det var 2009 det. Vi törs lova att 2010 blir ett spännande år med fler trådlösa applikationer och möjligheter än du sett tidigare.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök