skip to Main Content

Antennmast

Snart löper de svenska GSM licenserna på 900 MHz bandet ut och de fyra GSM operatörerna har lagt ett gemensamt förslag till Post- och Telestyrelsen att använda en del av frekvensutrymmet för 3G trafik. Det här är en rejält spännande idé, den skulle alltså ge 3G fart med förmodat bättre täckning och utbredning av 3G än läget idag. Rent tekniskt går det att köra 3G på 900 bandet, det finns till och med hårdvara på marknaden, främst telefoner, som redan idag har stöd för detta.

PTS vill ha friare regler

I samband med att licenserna löper ut om två år vill såväl PTS som EU se friare regler än dagens regler som specificerar att de skall användas för GSM. Därför har de svenska operatörerna gått samman och lämnat in ett förslag hur de tycker att bandet skall delas. Förslaget går ut på att Telenor och Tele2 får 15 MHz, Teliasonera får 20 MHz, och Tre som tidigare inte haft GSM får 10 MHz. Spring Mobil som ju äger den fjärde GSM licensen står också bakom förslaget men nämns dock inte som intressent av bandbredd för 3G trafik på 900 MHz bandet.

PTS kommer att utreda det lagda förslaget men har också sagt att man kan tänka sig en omfördelning eller licensauktion istället. Räkna med att denna utveckling kommer att generera mer information i framtiden!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök