skip to Main Content

I förra veckan lanserades en ny storsäljande smart phone utan stöd för svenskt 4G med andra ord kommer näten eka tommare än de gjort om alla svenska 4G-frekvenser byggts in i iPhone 5.

Mer 4G på tåget
Telias 4g-nät byggs ut läng SJs mest trafikerade sträckor som en del av ett avtal mellan Telia och SJ som omfattar både mobil och fast trafik. Genom avtalet utlovas bättre skjuts i mobilnäten ombord på tågen. Och SJ:s vd har förstått att det är viktigt för resenärerna med såväl internet som mobilsamtal ombord.

Glödlampan återuppfunnen
I ett kickstarterprojekt visas en ny version av glödlampa som istället för strömbrytare tänds och släcks via en smart phone. Kommunikationen med lampan går via wifi och du kan styra såväl färgtemperatur som få lamporna att blinka när du får ett meddelande till telefonen. Du kan stödja projektet du med, lampans pris beräknas till 69 USD när den väl är i butik.

Tele2 och Telenor förbättrar GSM

I helgen förbättrades täckningen i GSM nätet genom att Tele2 och Telenor la om sitt gemensamma nät. Telenor får 30 procent fler basstationer i regionerna Skåne och Västkusten och när arbetet är avklarat i hela landet, ja då menar Telenor att de kommer ha 50 procent fler basstationer än innan uppgraderingen. Naturligtvis kommer det att förbättra täckningen för 2G-nätet på såväl lång som kort sikt.

4G-nätets frekvensvedermödor
I förra veckan släppte Apple en nyhet med stort genomslag, iPhone 5, få har missat det. Och telefonen lanserades som LTE-kompatibel, vilket den ju är, fast i nuläget endast med amerikanska och asiatiska 4G-nät. Möjligen blir det en ändring på detta då ett av de banden som iPhone 5 täcker öppnas för LTE vid årsskiftet. ”I Sverige kan operatörerna börja bygga LTE i 1800 MHz-bandet från och med 1 januari 2013, om de väljer att lägga sitt frekvenspussel på det sättet” skriver Lena Liman i ett blogginlägg på PTS blogg. Vi antar att det är huvudet på spiken, sannolikt kommer 1 800 MHz bandet att byggas ut i mycket snabb takt.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök