skip to Main Content

4g routers och modem
Vi gick igenom gamla blogginlägg, vi har ju ändå haft vår blogg aktiv i närmare 4 1/2 år, och fastnade för några milstolpar inom 3G och 4G. Orkar du inte med minnenas allé så scrollar du längst ned och kollar på årets prognos för 4G.

Första gången vi nämner LTE är 2008

2008 i november skrev vi ”LTE (Long Term Evolution) är en kommande teknik för trådlöst mobilt bredband som anses kunna ge överföringshastigheter på upp till 100 Mbit/s. Nyligen genomförde Motorola de första lyckade testerna av nya tekniken”. Värt att nämna är att vi inte använde 4G som term.

4G nätets första uppkoppling

2009, i slutet av oktober, skrevs 4G historia så Ericssons LTE-nät kopplade upp en enhet via Samsungs 4G modem. Enligt företagen var det första gången någon visat en uppkoppling av 4G modem via ett operativt 4G nät.
Några dagar senare sa Mikael Bäckström Nordenchef på Ericsson att ”Den nya generationen mobilnät, 4G, som klarar hastigheter upp till 40 Mbit/sek, öppnar för en mängd nya användningsområden. Det är inte bara människor som kommer att kommunicera snabbare. Vi kommer att få se en explosion av saker som är trådlöst uppkopplade, exempelvis bilar, hushållsmaskiner, navigationsutrustning, spel och kameror”. Den 14 december idriftsattes så världens första 4G-nät.

4G tar form

2010 skedde utbyggnaden i raskt takt. I augusti samma år gick Telia gick ut med nya planer för 4G, man öppnade nätet för trafik i Göteborg och ytterligare 15 orter fick 4G under året. Samtidigt offentliggjordes en lista med ytterligare 193 orter som skulle få 4G under 2011.

Under 2011 och 2012 började hårdvara presenteras på löpande band, 4G modem, 4G telefoner och 4G routers.

Förflyttar vi oss till nutid så står 4G inför sitt genombrott hävdar undersökningsföretaget ISH Isuppli. I år, 2013, kommer vi att se närmare två hundra miljoner 4G-användare. Enligt analysföretaget hade vi hela 92,3 miljoner 4G användare förra året, i år kommer det att ske en kraftig tillväxt med 115 % och vi landar då på straxt över 198 miljoner 4G-användare. Om tre år då spås det finnas 1 miljard 4G användare, det är en imponerande siffra!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök