skip to Main Content

Telias mobilnät huserar flera

Telias abonnemang ökarDet tredje kvartalet rapporterar Telia att de ökat både vinst och antal abonnenter, den starkaste tillväxten står att finna inom mobilt bredband. Den sista september, tillika den sista dagen i kvartal tre rapporterar Telia att nätet rymmer 5,6 miljoner abonnenter och man menar att det är mobilt bredband som representerar den största tillväxten. Hur stor del av abonnenterna som utgörs av mobilt bredband framgår inte av rapporten. Marginalen Telia rapporterar är störst av alla mobiloperatörer, något som säkert behövs inför den förestående utbyggnaden av 4G näten.

Lyckat test av 4G modem

I dagarna skrevs 4G historia, det menar Ericsson och Samsung som har genomfört lyckade tester med Ericssons LTE-nät, infrastrukturen för 4G, och Samsungs 4G modem. Enligt företagen är det första gången någon visat kompatibilitet mellan en standardprodukt för 4G och ett operativt 4G nät.

4G router”Den nya generationen mobilnät, 4G, som klarar hastigheter upp till 40 Mbit/sek, öppnar för en mängd nya användningsområden. Det är inte bara människor som kommer att kommunicera snabbare. Vi kommer att få se en explosion av saker som är trådlöst uppkopplade, exempelvis bilar, hushållsmaskiner, navigationsutrustning, spel och kameror” sa Mikael Bäckström Nordenchef på Ericsson när han framträdde på konferensen Mobil Framtid nyligen enligt tidningen Mobils webplats.

Ett intressant uttalande kommer från samma evenemang kommer från Telias Erik Hallberg som menar att Telia inom 10 år kommer att ha 200-250 miljoner anslutningar via mobilnäten i Sverige. Slutsatsen är att antalet SIM-kort en normalsvensk direkt eller indirekt använder kommer att öka kraftigt på mycket kort tid.

Ändrade bredbandsvanor

UppkopplatPost och Telestyrlesen har gjort en undersökning av svenska konsumenters bredbandsvanor. PTS drar slutsatsen att antalet kabelanslutna bredbandskunder minskat från 47% av befolkningen till 38% befolkningen. Av de anslutningsformer som ökat mest återfinns mobilt bredband med en ökning från 7 till 11 procent. En stark tillväxt återfinns inom maskin till maskin kommunikation, något som även tidningen Tech World nyligen uppmärksammade i en artikel.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök