skip to Main Content

På mässan Mobile World Congress 2013 visade jättar som Nokia, Ericsson och även General Motors nyheter inom mobil kommunikation.

Megacity är framtidens city med 5G-teknik

På mässan visade Ericsson upp sin vision av framtidens mobilnät 5G. Hur ser det uppkopplade samhället ut 2020 och därefter? Visionen är att det 2020 skickas 1000 gånger mer data i mobilnäten än idag med hastigheter upp till 100 gångar snabbare än dagens med hjälp av 10-100 gånger fler uppkopplade enheter. Så långt visionen.

För att ta sig dit måste man naturligtvis bemästra en massiv mängd av uppkopplade enheter och en trafikmängd som är mer massiv än dagens till en kostnad som är lägre än idag per byte. 5G är etiketten man väljer att använda sig av och i ett pressmeddelande inför MWC menar man att man kommer att uppnå den ultimata upplevelsen genom att integrera multipla radio accesstekniker. Som du säkert kan lista ut om du läst tidigare blogginlägg tror vi att wifi är en av dessa tekniker.

4G som standard i bilen

GM avslöjade på mässan att de kommer att bygga in 4G som standard i bilar avsedda för de amerikanska och kanadensiska marknaderna. 4G kommer att finnas från och med 2015 års modeller i Chevrolet, Buick, GMC och Cadillac. Initialt erbjuds uppkoppling med AT&T men senare kommer fler operatörer att erbjudas.

Antenn i fönster

Under mässan visades även Ericssons Window of opportunity upp, en antenn integrerad i ett fönster. Detta är naturligtvis jätteintressant, tänk dig att i framtiden kunna sätta upp en 3G-repeater inomhus vars antenn sitter på bästa plats, på ditt fönster, utan att ta något av utsikten.

Nokia å andra sidan satsar på att koppla upp massorna mot internet, av 6 miljarder mobiler i världen är bara 1,5 uppkopplade mot nätet. Nokia visade därför upp lågprismobiler som är avancerade nog att koppla upp sig mot nätet, dessa skall locka nästa miljard människor att koppla upp sig mot internet.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök