skip to Main Content
För den som driver verksamhet utanför tätort erbjuds ibland få andra realistiska alternativ för internetuppkoppling än uppkoppling via mobilnäten och 4G. En vanlig fråga är, vilken 4G router och vilken antenn skall man välja för att få bästa mottagning via mobilt bredband?

4g-router med bättre täckning

Bästa mottagning? Rätt 4G-router och antenn

För att få en stabil uppkoppling så måste du se till att välja rätt antenn och rätt router för jobbet. Generellt sett så är det inga problem med 4-5 kilometer till basstationen och flera samtidig användare så länge man väljer rätt hårdvara.

Rätt router för jobbet

Ett nätverk för arbete via mobilnäten, oavsett om det är enstaka fakturering via en molntjänst, en webbyrå på distans, kontoret på lantbruket eller en uppkopplad grustäkt är beroende av att hårdvaran är stabil, kan lämna en jämn hastighet och har väl tilltagen kapacitet. En sådan router är exempelvis RUT950 som har fyra nätverksportar, stabil uppkoppling och väl tilltagen wifi som kan hantera ända upp till 100 samtidiga användare. Men att tänka på, är man 100 användare som delar på 50 Mbit/s så blir hastigheten 0,5 Mbit/s per användare i teorin. När man väljer en router för att arbeta via mobilnäten är att routern har en processor som är väl tilltagen för uppgiften. Det är mer processorkrävande med livestreaming i realtid än en internetuppkoppling för att arbeta med textdokument mot en molntjänst. Vet du att du kommer att behöva maximal uppkopplingshastighet med krävande uppgifter, kontakta oss för att välja rätt router ur vårt sortiment av litet mer avancerade routrar.
4G router bästa täckning

Rätt antenn för jobbet

En stabil uppkoppling utanför tätort bygger ofta på att man måste lokalisera vilken riktning basstationen ligger åt. Detta är ibland svårt att åstadkomma utan att kontakta sin operatör men operatören skall kunna ge dessa uppgifter baserat på den GPS-position du befinner dig på. Men så snart du har klart för dig var basstationen ligger kan du gå vidare och välja en passande antenn. Har du kort avstånd till basstationen så väljer du en rundstrålande antenn. Med kort avstånd menar vi max 1-2 km. Över det avståndet rekommenderar vi en riktantenn, ju längre avstånd, desto kraftigare antenn. Några förslag på antenner och passande hårdvara finner du nedan.

Koppla ihop allt med rätt kabel

För att kunna koppla ihop din router med antennen behöver du rätt antennkabel. Ofta är det bättre att använda en kort antennkabel än en lång antennkabel. Men det är inte alltid det resonemanget går ihop. Om du exempelvis kan sätta antennen högt upp och få bra signal så kan det vara värt att dra en litet längre antennkabel. Men kan du montera routern så nära antennen som möjligt och sedan dra fast nätverkskabel eller använda wifi till ditt inomhusnätverk så är det den mest idealiska lösningen.

 • Antennmastfäste

  Antennmastfäste

  Antennmast i galvat utförande med en total längd om 85 cm för fasadmontering av exempelvis vår riktantenn GYA01 som då rymmer bägge elementen. Diameter 50 mm. Bygger ut 26...
  398,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • GYA01 -riktantenn För 4G Och 3G

  GYA01 -riktantenn för 4G och 3G

  Ett antennpaket med två antenner med hög förstärkning för 3G och 4G, en antenn som används när man har långt till basstationen och signalen är svag. Maströrsfästen i metall...
  1 494,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950 är en snabb och robust router med inbyggd switch. Dubbla SIM-platser, wifi och en rad funktioner för att säkerställa att routern är online. Teltonika RUT950 är en...
  1 608,00kr Ex.moms
  Läs mer
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök