skip to Main Content
För den som driver verksamhet utanför tätort eller jobbar hemifrån erbjuds ibland få andra realistiska alternativ för internetuppkoppling än uppkoppling via mobilnäten och 4G. En vanlig fråga är, vilken 4G router och vilken antenn skall man välja för att få bästa mottagning via mobilt bredband när man jobbar hemifrån?

Bästa mottagning? Rätt 4G-router och antenn

För att få en stabil uppkoppling så måste du se till att välja rätt antenn och rätt 4G-router för jobbet. Generellt sett så är det inga problem med 4-5 kilometer till basstationen och flera samtidiga användare så länge man väljer rätt hårdvara och har rätt förväntningar.

Kvalitetsroutrar för ett hållbarare samhälle

4g-router för hållbarhetFörst och främst, vi jobbar med lösningar som överbryggar avstånd och sammankopplar maskiner med andra maskiner och maskiner med människor. Genom att överbrygga avstånd tror vi att vi får ett hållbarare samhälle med färre resor och mindre klimatavtryck.

För att få ett samhälle med minimalt med resor måste kommunikationen såklart fungera i alla lägen. Därför är det extremt viktigt att sprida kunskap om hur man gör rätt val av router och får en hållbar installation. Oavsett om du jobbar med att bygga ett distansarbetskontor eller koppla upp maskiner på distans så är detta kunskap du kommer ha nytta av för att göra rätt val. Och med rätt val av hårdvara får du en lösning som har en lång teknisk livslängd.

Om det handlar om fjärruppkoppling kommer du att kunna minska resandet till och från platsen. Detta leder i sig till ett minskat klimatavtryck. Som en bonus ökar du ditt företags konkurrenskraft genom snabbare responstid vid problem, dessa kan du ju istället lösa på distans direkt.

Rätt router för jobbet

4g-router med bättre täckningAtt jobba med mobilnäten som uppkoppling är i allmänhet ett bra val om man designar sin lösning rätt. Oavsett om det är enstaka fakturering via en molntjänst, en webbyrå på distans, kontoret på lantbruket eller en uppkopplad grustäkt som behöver uppkoppling behöver du välja rätt hårdvara. Om vi börjar med att titta på router så måste du fokusera på att hårdvaran är stabil, kan lämna en jämn hastighet och har väl tilltagen kapacitet. När vi skriver kapacitet så menar vi kanske framförallt att du har en processor i routern som klarar att hantera uppkopplingen och tänker till om du skall använda wifi.

En sådan router är exempelvis RUT950 som har fyra nätverksportar, stabil uppkoppling och väl tilltagen wifi som kan hantera ända upp till 100 samtidiga användare. Men att tänka på, är man 100 användare som delar på 50 Mbit/s så blir hastigheten 0,5 Mbit/s per användare i teorin. När man väljer en router för att arbeta via mobilnäten är att routern har en processor som är väl tilltagen för uppgiften. Det är mer processorkrävande med livestreaming i realtid än en internetuppkoppling för att arbeta med textdokument mot en molntjänst. Vet du att du kommer att behöva maximal uppkopplingshastighet med krävande uppgifter, kontakta oss för att välja rätt router ur vårt sortiment av litet mer avancerade routrar.

Rätt antenn för jobbet

En stabil uppkoppling utanför tätort bygger ofta på att man måste lokalisera vilken riktning basstationen ligger åt. Detta är ibland svårt att åstadkomma utan att kontakta sin operatör men operatören skall kunna ge dessa uppgifter baserat på den GPS-position du befinner dig på. Men så snart du har klart för dig var basstationen ligger kan du gå vidare och välja en passande antenn. Har du kort avstånd till basstationen så väljer du en rundstrålande antenn. Med kort avstånd menar vi max 1-2 km. Över det avståndet rekommenderar vi en riktantenn, ju längre avstånd, desto kraftigare antenn.

4G router bästa täckning

Koppla ihop allt med rätt kabel

För att kunna koppla ihop din router med antennen behöver du rätt antennkabel. Ofta är det bättre att använda en kort antennkabel än en lång antennkabel. Men det är inte alltid det resonemanget går ihop. Om du exempelvis kan sätta antennen högt upp och få bra signal så kan det vara värt att dra en litet längre antennkabel. Men kan du montera routern så nära antennen som möjligt och sedan dra fast nätverkskabel eller använda wifi till ditt inomhusnätverk så är det den mest idealiska lösningen.

Om oss

Induo förser företag med den bästa uppkopplingen, så att de får maximal konkurrenskraft och snabbare når sina mål. Vi erbjuder världsledande lösningar för uppkoppling som överbryggar avstånd. Hållbara lösningar för varje unik situation baserat på varje organisations individuella behov. Vi överbryggar avstånd och får rätt information överförd till rätt plats och pris i rätt ögonblick. Vi levererar produkter från världens ledande tillverkare för dig med högt ställda krav, vi arbetar med produkter som kan erbjuda driftskontinuitet, produkter som finns tillgängliga att leverera den information du behöver när du behöver kommunicera. Hoppas vi får äran att hjälpa dig!

 • Out of Stock
  Antennfäste Fasad

  Antennfäste fasad

  Antennfäste i galvat utförande med en total längd om 85 cm för fasadmontering av exempelvis våra riktantenn i GYA-serien som då rymmer bägge elementen. Diameter 50 mm. Bygger ut...
  462,00kr Ex.moms
 • GYA01 -riktantenn · 4G/5G/3G

  GYA01 -riktantenn · 4G/5G/3G

  Ett antennpaket med två antenner med hög förstärkning för 4G/5G (ej höga 5G-banden), en antenn som används när man har långt till basstationen och signalen är svag. Maströrsfästen i...
  1 599,00kr Ex.moms

antenner

Ladda ned vår antennintroduktion med nyttiga fakta om antenner. Det här är över 60 teknikladdade sidor för dig som vill veta mer om antenner och antennlära.*obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök