skip to Main Content
4g-router för proffsDu har förmodligen hittat hit för att du undrar vad som kännetecknar en 4G router för proffs och är intresserad av att veta varför vi rekommenderar att du inte skall använda dig av konsumentroutrar, eller routrar där du ansluter ett USB modem till en wifirouter?

Proffsrouter för ett hållbarare samhälle

Först och främst, vi jobbar med lösningar som överbryggar avstånd och sammankopplar maskiner med andra maskiner och maskiner med människor. Genom att överbrygga avstånd tror vi att vi får ett hållbarare samhälle med färre resor och mindre klimatavtryck.

För att få ett samhälle med minimalt med resor måste kommunikationen såklart fungera i alla lägen. Därför är det extremt viktigt att sprida kunskap om hur man gör rätt val av router och får en hållbar installation. Oavsett om du jobbar med att bygga ett distansarbetskontor eller koppla upp maskiner på distans så är detta kunskap du kommer ha nytta av för att göra rätt val. Och med rätt val av hårdvara får du en lösning som har en lång teknisk livslängd.

Om det handlar om fjärruppkoppling kommer du att kunna minska resandet till och från platsen. Detta leder i sig till ett minskat klimatavtryck. Som en bonus ökar du ditt företags konkurrenskraft genom snabbare responstid vid problem, dessa kan du ju istället lösa på distans direkt.

Se mer om varför vi rekommenderar att du använder en M2M-router/proffsrouter i vår film

4G-konsumentroutrar

De tre största problemen med konsumentroutrar är att de
inte klarar temperaturvariationer
inte klarar stötar
inte är anpassade för kontinuerlig drift

De är perfekta för hem och kan även passa mindre kontor, men inte för mer krävande applikationer som industriella installationer, fordon eller egentligen alla applikationer där du värdesätter din överföring. En tillämpning som skall fungerar stabilt kan inte ha hårdvara där du behöver åka ut och starta om routern eller där du vill ha en överföring du kan lita på. Det här är något vi dokumenterat i bland annat två applikationer från verkligheten dels från området fastighetsautomation och dels från en installation från dagligvaruhandeln. Vi har även testat 4G routrar tidigare och kommit till dessa slutsatser.

Robust router i storm

4G-proffsrouter

Vi arbetar bara med vad vi karaktäriserar som proffsroutrar, de består av en router med inbyggt 4G modem och har en ethernetport och RJ-45-kontakt för nätverksanslutning. Våra routrar har tagits fram och testats för affärskritiska och otillgängliga applikationer. De har en rad fördelar för att klara att leverera information även i krävande applikationer. Dessa routrar

har antennkontakt för extern antenn
bygger på stabila komponenter för kontinuerlig användning
har en rad mjukvarufunktioner för att alltid vara online
kan återinitiera uppkopplingen
kan byta SIM-kort vid tappad datakontakt
Proffs 4g-routrar

Robusta routrar för 4G

Om du exempelvis tittar på våra lösningar från Encore Networks är LTE-routern EN-2000, en routrar med grundläggande funktioner som i många avseenden är en proffsrouter till instegspris. Routrarna har plastkapsling, två ethernetportar (inklusive wan-port) och wifi som tillval. Routrarna från Encore Networks har en bra uppsättning grundläggande funktioner som till Open VPN och ett stabilt operativsystem. De är testade i krävande miljöer och har bästa säkerhetslösningarna på plats.
EN-2000 4G-router

Fullfjädrade 4G-routrar

Routrarna från Advantech är liksom Encore Networks EN-4000 fullfjädrade proffsroutrar med en rad avancerade funktioner:

PoE som tillval
Extremt bra miljötålighet
Fordonsgodkännande
Industriklassade kontaktdon
Fiber som tillval

Routrarna finns i såväl plast som metallkapsling, kan monteras på DIN-skena och har en mycket bra tålighet och klarar allt från oren inspänning, vibrationer, slag och stötar. Routrarna finns bokstavligt talat i 1000-tals kombinationer och finns för allt 4G-nät inklusive Net1. Det går att välja till funktioner som wifi, GPS, I/O och RS-232 och -485. Det finns stöd för industriella gränssnitt och uppkopplingar med säkra tunnelprotokoll som VPN.
M2M routrar

kan hantera ständig uppkoppling
behöver ingen tillsyn
fungerar i många, många år
återansluter sig automatiskt vid störningar i näten
konstruerad för temperaturvariationer, vibrationer, kyla och värme
kan fjärradministreras och fjärrövervakas
klarar icke stabiliserad, oren spänning

Våra 4G-routers har en högre initialkostnad men de klarar i gengäld åratal av problemfri drift. Hur mycket värdesätter du din uppkoppling?

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök