skip to Main Content
Under våren och sommaren gjorde vi en repeat på förra årets 4G-routertester. Vi ställde olika 4G-routers mot varandra för att helt enkelt se vad det senaste årets utveckling lett fram till och vilken router som i dagsläget har den stabilaste prestandan.

Vi valde att inte bara testa LTE Cat4 routrar utan även en äldre LTE Cat3 router (LR77 v2) samt de senaste industriroutrarna med LTE Cat6 från Teltonika (i testet använde vi RUTX09).

Router som bevisat sin storhet

en-2000 rs-232 portVi kommer att fortsätta testet under hösten i större skala och vi kommer att droppa resultaten i vår blogg senare under året. Men, en sak vi inte kan hålla tillbaka, är våra testresultat för routern EN-2000 från Encore Networks som befäster hur viktigt det inte bara är att titta på en routers förväntade maximala prestanda, utan även titta på andra parametrar.

På pappret inte snabbast

Tittar man på vad vi sagt tidigare när vi testat så är det en kombination av processor, minne och mjukvara som bidrar till prestanda, på samma sätt som vilken LTE-standard, det vill säga vilken LTE-kategori som används i routern. En stabil router skall kunna leverera förutsägbara prestanda, det är för oss den viktigaste egenskapen. EN-2000 den har inte den snabbaste processorn eller det mest väl tilltagna internminnet av de routrar vi testat, det finns andra som på pappret har en snabbare processor, bättre minne och snabbare LTE-standard. Men det som Encore Networks lyckats med i EN-2000 är att göra en mjukvara som inte bara har fantastiska grundegenskaper med allt du behöver i en router, den ger också stabila och höga hastigheter. Genom endast kontinuerliga mjukvaruuppdateringar och förbättringar ser vi i år prestanda som vida överstiger de vi såg bara för ett år sedan.
4g-router i större system
Av de routrar vi testat hittills, inklusive sådana med en teoretisk maxhastighet om 300 Mbit/s, så är den router som presterat snabbast hastigheter under långtester EN-2000. Vid praktiska tester når den upp till 93-95 Mbit/s och stadigvarande ligger den runt 90 Mbit/s.

Encore Networks har som sagt jobbat superhårt med denna router det senaste året så att lyckas med sådana prestanda tycker vi är imponerande. Att betänka är också att routern löpande rapporterar hundratals driftparametrar till molntjänsten EnCloud.

För dig som överväger större installationer av routrar kan vi varmt rekommendera EN-2000, vi har partners med större installationer där routern bevisat sig vara extremt pålitlig och välpresterande. Hör av dig till oss för vidare diskussioner!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök