skip to Main Content

Se vad som gör en 4G router med inbyggt modem överlägsen!

Det finns två kategorier av 4G-router, 4G router med inbyggt modem och 4G router för USB-modem, det vill säga en router till vilken man kopplar ett 4G-modem.

En 4G router med externt USB-modem är främst avsedd för hemanvändare och temporära installationer. Vi har tidigare testat 4G routrar och jämfört en konsumentrouter (med USB-modem) med en industriell router och konstaterat att konsumentroutern efter en månad i svenskt sommarväder helt enkelt la av.

Så vad är det som gör en 4G router med inbyggt modem, en proffsrouter, så bra? Vi lättar på skalet och synar dess konstruktion litet närmare.

Uppbyggnad av en 4G-router med SIM-kort för proffs

1. Alla komponenter i routrarna är noggrant utvalda och håller hög kvalitet, de är gjorda för att klara +10 år av kyla, värme, fukt och vibrationer inom ett brett temperaturintervall.

2. Routrarna vi arbetar med är konstruerade och tillverkade i EU enligt ISO9001.

3. En proffsrouter klarar stora variationer i spänningmatning som både kan vara inom ett brett intervall och oren (fordonsinstallationer).

4. En proffsrouter har en watchdogfunktion, det vill säga inbyggda övervakningsfunktioner som övervakar både hårdvara och mjukvara och startar om routern om något går snett.

5. Robusta routrar har en konstruktion med metallkapsling och har kontaktdon anpassade för tuffa tag.

6. Genom plats för dubbla SIM-kort med fail-over så blir routern mindre känslig för störningar i mobilnätet.

7. En proffsrouter har även möjlighet att hantera många fysiska gränssnitt samtidigt, ethernet, RS232, RS422, RS485, M-BUS, Wireless M-Bus, SD, Wi-Fi eller I/O, dessutom har de inbyggd GPS. Därmed minskar behovet av extern hårdvara som kan fallera.

En proffsrouter, en 4G router med inbyggt modem

Driftsättning och problemfri drift

8. För att göra driftsättning enkel kan en proffsrouter klara en enstegsinstallation, det vill säga en tekniker spänningssätter routern och den kan konfigurera sig själv med rätt inställningar genom att kontakta en server och läsa över alla inställningar den behöver.

9. En proffsrouter klarar dessutom drift i stor skala, till och med i system med tusentals routrar i drift.

10. Genom fjärradministration och fjärrkonfiguration så blir drift av större routernät mer ekonomisk. En resa för att starta om en router kan ofta medföra stora kostnader. Att få både en varning i tid och ha möjligheten att starta om på distans medför att kostnader kan sparas.
Konfigurera eller fjärrstyr routrar på distans

Stabil mjukvara med många funktioner

11. Genom Linux som operativsystem så finns möjligheter till både stabila drift och möjlighet att lägga till egna eller färdiga tilläggsfunktioner till routern.

12. En proffsrouter har så klart stöd för både VPN-tunnlar, dynamiska routingprotokoll och brandvägg.

13. En proffsrouter är enklare att integrera då den från början har funktioner som industriprotokoll (Modbus osv), routerprotokoll som VRRP eller IEC 101/104 gateway.

14. En annan viktig faktor är att routrar vi levererade för 10 år sedan fortfarande uppdateras regelbundet med ny firmware som innehåller de senaste funktionerna, dessutom är de bakåtkompatibla.

konfiguration av 4G-router

Det lönar sig att göra rätt

En 4G router med inbyggt modem som skall användas i mer än intermittenta uppkopplingar? Vi rekommenderar skarpt att du tittar på en proffsrouter! I videon intill kan du se en av våra kunder berätta om varför de valt en proffsrouter och hur det fungerar för dem.

SmartFlex 4G router

SmartFlex RoutrarSmartFlex från Conel är en router med dubbla ethernetportar, GPS och dubbla SIM-kortsplatser. En router med snabb processor som levereras i plast- eller metallkapsling. Som tillval finns fler ethernetportar, RS-232/-485, wifi, I/O samt PoE.

SmartFlex 4G router (LTE)

LR77 v2 4G router med LTE

LR77v2 robust 4G router LR77 v2 är en välbeprövad 4G-router anpassad för tuffa tag. Routern har en ethernetport, en I/O-port för larm/styrning samt är utbyggbar med fler portar som ethernet, seriella gränssnitt och wifi. Routern tillverkas i plast- eller aluminiumkapsling.

LR77 v2 4G router (LTE)

Ladda ned vår kostnadsfria guide

Vi har sammanställt en översikt med nyttiga fakta om allt du behöver veta för att kunna utvärdera 4G routrar. Det här är tolv teknikladdade sidor för dig som vill veta mer. Genom att ange din epostadress och ditt namn får du tillgång till informationen. (Vi kommer inte att använda din epost för reklamutskick utan för att kunna skicka information om nya uppdateringar.)Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök