skip to Main Content

Se vad som gör en 4G router med inbyggt modem överlägsen!

Det finns två kategorier av 4G-router, 4G router med inbyggt modem och 4G router för USB-modem, det vill säga en router till vilken man kopplar ett 4G-modem.

En 4G router med externt USB-modem är främst avsedd för hemanvändare och temporära installationer. Vi har tidigare testat 4G routrar och jämfört en konsumentrouter (med USB-modem) med en industriell router och konstaterat att konsumentroutern efter en månad i svenskt sommarväder helt enkelt la av.

Så vad är det som gör en 4G router med inbyggt modem, en proffsrouter, så bra? Vi lättar på skalet och synar dess konstruktion litet närmare.

Uppbyggnad av en 4G-router med SIM-kort för proffs

1. Alla komponenter i routrarna är noggrant utvalda och håller hög kvalitet, de är gjorda för att klara +10 år av kyla, värme, fukt och vibrationer inom ett brett temperaturintervall.

2. Routrarna vi arbetar med är konstruerade och tillverkade i EU enligt ISO9001.

3. En proffsrouter klarar stora variationer i spänningmatning som både kan vara inom ett brett intervall och oren (fordonsinstallationer).

4. En proffsrouter har en watchdogfunktion, det vill säga inbyggda övervakningsfunktioner som övervakar både hårdvara och mjukvara och startar om routern om något går snett.

5. Robusta routrar har en konstruktion med metallkapsling och har kontaktdon anpassade för tuffa tag.

6. Genom plats för dubbla SIM-kort med fail-over så blir routern mindre känslig för störningar i mobilnätet.

7. En proffsrouter har även möjlighet att hantera många fysiska gränssnitt samtidigt, ethernet, RS232, RS422, RS485, M-BUS, Wireless M-Bus, SD, Wi-Fi eller I/O, dessutom har de inbyggd GPS. Därmed minskar behovet av extern hårdvara som kan fallera.

En proffsrouter, en 4G router med inbyggt modem

Driftsättning och problemfri drift

8. För att göra driftsättning enkel kan en proffsrouter klara en enstegsinstallation, det vill säga en tekniker spänningssätter routern och den kan konfigurera sig själv med rätt inställningar genom att kontakta en server och läsa över alla inställningar den behöver.

9. En proffsrouter klarar dessutom drift i stor skala, till och med i system med tusentals routrar i drift.

10. Genom fjärradministration och fjärrkonfiguration så blir drift av större routernät mer ekonomisk. En resa för att starta om en router kan ofta medföra stora kostnader. Att få både en varning i tid och ha möjligheten att starta om på distans medför att kostnader kan sparas.
Konfigurera eller fjärrstyr routrar på distans

Stabil mjukvara med många funktioner

11. Genom Linux som operativsystem så finns möjligheter till både stabila drift och möjlighet att lägga till egna eller färdiga tilläggsfunktioner till routern.

12. En proffsrouter har så klart stöd för både VPN-tunnlar, dynamiska routingprotokoll och brandvägg.

13. En proffsrouter är enklare att integrera då den från början har funktioner som industriprotokoll (Modbus osv), routerprotokoll som VRRP eller IEC 101/104 gateway.

14. En annan viktig faktor är att routrar vi levererade för 10 år sedan fortfarande uppdateras regelbundet med ny firmware som innehåller de senaste funktionerna, dessutom är de bakåtkompatibla.

konfiguration av 4G-router

Det lönar sig att göra rätt

En 4G router med inbyggt modem som skall användas i mer än intermittenta uppkopplingar? Vi rekommenderar skarpt att du tittar på en proffsrouter! I videon intill kan du se en av våra kunder berätta om varför de valt en proffsrouter och hur det fungerar för dem.

 • Teltonika RUT241

  Teltonika RUT241

  Teltonika RUT241 är en 4G-router som är en vidareutveckling av RUT240. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port. En kompakt...
  1 649,00kr Ex.moms
 • Advantech ICR-2531

  Advantech ICR-2531

  Advantech ICR-2531 är en robust och stabil instegsrouter från Advantech för 4G. Routern har fyra ethernetportar samt I/O-port. Routern är helt metallkapslad och fungerar lika bra för fast montage...
  3 050,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX11

  Teltonika RUTX11

  Teltonika RUTX11 är en 4G router med mycket väl tilltagen processorkraft och en robust konstruktion. Routern erbjuder både säker och stabil uppkoppling i kombination med bra prestanda. Routern har...
  3 198,00kr Ex.moms

E-bok om routrarVill du ha snabbare och mer tillförlitlig uppkoppling via mobilnäten? Då är en 4G eller 5G router kanske lösningen för dig! Ladda ned vår kostnadsfria e-bok och lär dig allt du behöver veta om routrar för mobilnäten, inklusive hur de fungerar, deras fördelar och nackdelar, och hur du väljer den bästa routern för dina behov. Ladda ner vår e-bok idag och ta steget mot en snabbare, smidigare och mer pålitlig uppkoppling! Vi har därför satt ihop en 35-sidors e-bok om routrar. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök