skip to Main Content
2017 har precis gläntat på dörren och det är dags för oss att titta i spåkulan och se vad vi kan förvänta oss händer i form av hårdvarunyheter under året. Vi tänker då framförallt på 4G routertrender under 2017, vad kan vi vänta oss, vad kan vi gissa kommer, och vad är bra för dig att känna till?

Snabbare routrar

Allt fler operatörer ökade hastigheten i sina LTE-nät under 2016 med LTE Advanced, en del operatörer kallar det 4G+, den korrekta benämningen är LTE Cat 4. Tekniken gör det möjligt att nå hastigheter upp till 150 Mbit/s i nedlänk och 50 Mbit/s i upplänk. Och det är fullt möjligt att nå dessa hastigheter, vi har själva klockat mätningar med bredbandskollen via en smartphone som visar exakt dessa siffror. Under 2017 är LTE Cat 4 hastigheter det som efterfrågas och snart sagt varje router kommer att erbjuda LTE Cat 4 stöd.

Hög hastighet via LTE-router

Specialiserade produkter

I och med att marknaden för 4G routrar ökar kommer vi att se allt fler nischade produkter. RUT850 är ett exempel på en nischad produkt vi lanserade 2016 där ethernetportar valts bort för att göra produkten optimerad för montering i fordon, routern har då bara wifi och är fordonsanpassad. Här kommer att komma efterföljare med kompakta LTE-routrar satta till att lösa en specifik uppgift men med ett begränsat antal funktioner.

Övervakning och fjärrkonfiguration

I och med att M2M har varit en framgångssaga i många år och allt fler maskiner kopplas upp via mobilnäten kommer enkel driftsättning vara en aktuell fråga, att kunna låta ”vem som helst” installera en router i en anläggning, där hårdvara installeras för att sedan koppla upp sig själv och antingen konfigurera sig själv, eller konfigureras av en expert är något kommer vara en kostnadsfördel i större system. Minskade resor, snabbare driftsättning och möjlighet för specialister att göra snabba ändringar av system gör hela installationsprocessen effektivare och billigare. 2017 kommer detta slå igenom på bred front.

Analysera resultat

Nya standarder

Allt fler 4G standarder för M2M ligger och bubblar. NB-IoT, LTE Cat 0/1 och Cat M1 är LTE-standarder specifikt för M2M. NB-IoT är främst avsedd för enklare M2M eller kanske främst IoT-applikationer, liksom även LTE Cat 0. LTE Cat 1 är för enklare LTE-produkter med ”3G-hastighet”. LTE Cat M1 kommer standardiseras inom kort och skall vara en variant av LTE Cat 1 men med smalare bandbredd än Cat 1 som kräver 20 MHz bandbredd. Med detta på gång kan vi anta att en ny marknad kommer att öppnas under året med ny form av hårdvara som är ett intressant alternativ till 3G där kravet på hastighet inte är högre än av 3G erbjuder idag.

Nya trender för 4G routrar 2017

E-bok om routrarVill du ha snabbare och mer tillförlitlig uppkoppling via mobilnäten? Då är en 4G eller 5G router kanske lösningen för dig! Ladda ned vår kostnadsfria e-bok och lär dig allt du behöver veta om routrar för mobilnäten, inklusive hur de fungerar, deras fördelar och nackdelar, och hur du väljer den bästa routern för dina behov. Ladda ner vår e-bok idag och ta steget mot en snabbare, smidigare och mer pålitlig uppkoppling! Vi har därför satt ihop en 35-sidors e-bok om routrar. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök