skip to Main Content
Det finns massor att säga om vad 5G kan innebära men vi väntar litet med det till senare i vår. Gårdagens nätsnackis, och kanske litet OffTopic för den här bloggen, var iPad3 där det rådde total förvirring om den klarade av de LTE-frekvenser som erbjuds i Europa eller inte. Vi väljer ändå att publicera för det gäller att ha tungan rätt med LTE-frekvenserna, något du som följer oss säkert vet att vi tagit upp ett par tillfällen tidigare.

5G när kommer det?

5G är inte officiellt en standard, det finns säkert inofficiella versioner av vad 5G kan vara, men officiellt finns inga planer. Kanske är det så att näten inte kommer att vara snabbare i luften, utan snarare definieras utifrån tillgänglighet och servicegrad. Det menar i alla fall Tod Sizer, head of wireless research vid Alcatel-Lucent’s Bell Labs ”5G won’t be about more speed, necessarily […]It may be faster, but it will be more about meeting the expectation of service quality.”
Källa: Click On Detroit

(OT) LTE och iPad3

Som vi skrev igår hade den nya iPad3 LTE men det förefaller endast vara för den nordamerikanska marknaden. Som vi skrivit tidigare så är LTE uppbyggt av många olika frekvensband, 700 och 2100 MHz som förefaller vara banden som används i iPad3 används för TV respektive 3G.

Tres Erik Hörnfeldt säger i en intervju till tidningen Mobil att ”nånstans mellan 10 och 20 Mbit/s så slutar hastigheten att vara en issue, har man bra HSPA så behöver man inte LTE” (Tre är den enda operatörs som inte lanserat ett LTE-nät just nu)
Källa: IP carrier med flera

Ericsson vinner på paddan

Investmentbanken JP Morgan menar att Ericsson är en av vinnarna vid lanseringen av iPad3 eftersom företaget är starka på LTE-teknik.
Källa: IT24

Fredagstips: trådlösa högtalare

Det är ju fredag och vad är bättre än att kunna placera högtalarna fritt i rummet, en ny modell med medföljande app kanske kan vara något?
Källa: Elektronikbranschen

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök