skip to Main Content
VTT (som ungefär motsvarar svenska Vinnova) och universitetet i Uleåborg ska bygga ett 5G testnät med syfte att testa och utveckla ny teknik. Finlands första 5g-testnät är tänkt att stärka landets position som en ledare av den internationella 5G-utvecklingen.

5G på gång 5G-testnät finns även på andra ställen, men testnätet i Uleåborg är unikt då det även kommer att bestå av en öppen del. Avsikten är att den publika delen av 5G-nätet fungera som en öppen testmiljö för samarbetspartners. Initialt kommer testnätet att vara på universitetet men senare utvidgas till att omfatta olika delar av staden i en öppen infrastruktur för att nätet skall kunna användas som en öppen utvecklingsplattform.

Vad händer nu?

5G kommer att bli nästa stora steg inom trådlös kommunikation, vi räknar med att det släpps som en publik standard inom fem år. 5G kommer att erbjuda snabbare svarstider, högre hastigheter och även möjliggöra uppkoppling av  sakernas internet (IoT) samtidigt som tekniken förväntas minska energiförbrukningen. Dock krävs betydande systemarkitektoniska utveckling och implementation av ny teknik för att få igång 5G, det måste också kunna ske en smidig övergång från nuvarande systemarkitektur och teknik till den nya tekniken.

5G på gång

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök