skip to Main Content
I Ekots kartläggning nyligen visades på brister i system inom VA, fjärrvärme och brandlarm. I undersökningen hittade man över 1000 system som kunde aktiveras utan att ange ett enda lösenord. Anledningen till detta är enligt Ekot att allt mer kopplas upp mot internet för att kunna övervakas och fjärrstyras.

Tusentals osäkra system

Man hittade över 7000 system som visade på säkerhetsbrister och över 1 000 system, som används för att styra avlopp, fastigheter och infrastruktur, saknade säkerhet. I många fall går det att ta över och styra anläggningar som tankstationer för fordonsgas, vattenpumpar i avloppsverk och även ett vattenreningsverk.
säkerhetsproblem i reningsverk
Ett exempel på lyckat intrång är när en cyberattack 2015 mot ett SCADA-system i Ukraina påverkade 7 ställverk och 23 transformatorstationer vilket orsakade ett avbrott för sammanlagt upp till 225 000 kunder. Effekten för dessa människor var sannolikt betydande med tanke på årstiden.

Privata radionät är en bra lösning

Vi har under året om och om igen pratat om att det finns ett mörkertal inom industrisystem som är sårbara i Sverige. Saker som ansluts till publika nät måste skyddas på rätt sätt. Privata radionät det rätta valet för den här typen av kritiska system där säkerhet och prestanda är viktiga. Privata radionät ger en robust anslutning med hög tillgänglighet som inte bara fungerar under soliga dagar och medvind utan även fungerar under de kritiska dagarna när realtidsuppkopplad automation behövs som mest. Privata radionät kombinerar de bästa delarna av olika tekniker, med hänsyn till datahastighet, latens och tillgänglighetskrav.

Lästips om säkerhet

1. Cyberattackerna ökar -säkra upp kritisk infrastruktur
I en värld där allt fler cyberangrepp riktas mot viktig infrastruktur är det viktigt att ställa sig frågan hur man bäst säkrar upp system mot yttre attacker, i detta inlägg ger vi en rad förslag för att du skall kunna bygga ett säkrare radionät.
2. Hur man designar radionät för driftskontinuitet
Man kan förutse hur täckning kan byggas i privata radionät och även beräkna vilken kommunikationskapacitet som finns på en viss plats i varje stund. I detta inlägg ger vi dig en inblick i hur vi kostnadsfritt kan ta fram en exakt bild av hur varje radio i ett privat radionät kommer fungera på en viss plats.
3. Stabilt kommunikationsnät för SCADA-system
Privata radionät ger en tillgänglighet du kan beräkna, det ger hög driftsäkerhet och hög cybersäkerhet. I detta inlägg kartlägger vi inte fördelarna utan visar hur man rent praktiskt bygger ett effektivt radionät med utgångspunkt från ett SCADA-system i ett vattenverk.

elnät med risk för säkerhetsproblem

4. Privata radionät får nyrenässans
Privata radionät är stabila och okänsligare mot yttre påverkan som cyberhot eller utebliven strömförsörjning. Nät som fungerar även om andra samhällsfunktioner slagits ut. I detta inlägg sammanfattar vi fördelarna med privata radionät.
5. Privata radionät -den extra säkerhet du behöver
Du vet hur mycket det kostar för dig när förbindelsen går förlorad, vad det snabbt ökar i kostnad när varje sekund räknas. I många lösningar är det en dyrköpt kunskap, man kan helt enkelt inte avvara förbindelsen, det blir för kostsamt. I sådan applikationer behöver en kommunikationslösning som ger driftskontinuitet. Privata radionät kan ge både mervärden och ökad säkerhet, nät som fungerar i alla lägen. I detta inlägg reder vi ut hur du maximerar tillgänglighet och skapar ett nät med driftskontinuitet.
6. Räcker både snabbt och långt
En del hävdar att radio kräver fri sikt för att fungera. Men går det att bygga radionät trots långa avstånd och trots att det inte är fri sikt mellan alla stationer? I detta inlägg beskriver vi ett system som verkar trotsa alla förutfattade meningar om trådlöst!
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök