skip to Main Content

Det finns ett par viktiga tips att tänka på vid installation av 3G antenner och GSM antenner:

– Håll antennkabeln så kort du kan, varje meter antennkabel dämpar, både vid sändning och mottagning. Använd en högkvalitativ antennkabel, varje frekvensband har olika egenskaper och olika rekommendationer. Tillexempel dämpas 3G signalen lättare än GSM signaler i en antennkabel. Vill du ha optimal 3G kommunikation krävs i allmänhet en bättre kabel än om du bara vill använda GSM.

– En riktantenn skall riktas mot närmaste basstation för bästa resultat. Många GSM och 3G produkter har inbyggt stöd för att avläsa signalstyrka, oslagbart vid inriktning av antennen.

Årstider kan påverka kommunikationen

– Årstidsskiftningar påverkar kommunikationen till viss del. Om du kan avläsa signalstyrkan i produkten så kan du redan vid installation se till att du har en marginal, annars, använd en dämpsats vid installation så kan du testa ditt system med en marginal som motsvarar de förändringar som sker över året -då vet du att det fungerar i alla lägen.

Att montera antennen utomhus är att rekommendera om du har dålig signalstyrka, väggar dämpar signalen.

Antenntyper för olika behov

De två huvudtyperna av antenner som vi redan berört är runtomstålande antenner och riktantenner. Till runtomstrålande antenner räknas till puckantenner, magnetfotsantenner och sprötantenner. De två senare benämns ofta efter sin längd, till: 1/2-vågsantenn eller 1/4-vågsantenn. Riktantenner finns i huvudsak i två utföranden, yagiantenner med synliga eller inkapslade spröt eller patchantenner som i allmänhet ser ut som en låda.

Del 3

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök