skip to Main Content

Förra årets test av 4G-antenner lämnade oss med en del öppna frågor som vi vill ha besvarade så inför årets antenntest kommer vi att göra ett nytt test av antenner och antennkablar för 4G.

Vi kommer att testa med en snabb 4G-router från Conel, Spectre v3. Med den routern kommer vi att logga signalstyrka och kvaliteten i 4G nätet över tid, allt enligt samma upplägg som tidigare år och tester.

Att vi testar med 4G beror inte bara på att det är ett framtidsnät, det används även en rad olika frekvenser, 800, 900, 1800 samt 2600 MHz, frekvenser som överlappar GSM och 3G, det går därmed att applicera mycket av testresultaten även på andra tekniker.

Nytt år, nya antenntester

Förra året testade vi antenner i tre olika kategorier och hittade inte en bra premiumantenn av de antenner vi testade. Därför kommer vi att återuppta sökandet efter bästa premiumantenn.

Vi har efter input från kunder, egna funderingar och återkoppling från intresserade kommit fram till följande frågeställningar som vi vill ha besvarade och som vi också tror är intressant för många av våra kunder.

Test nummer 1

Vilken MIMO-antenn är bäst val i premiumsegmentet på samtliga frekvenser? Här testade vi litet olika antenner förra året utan att hitta en bra allroundantenn. Vi har en god tanke om vilken antenn som skulle kunna vara bästa val här, men stämmer idé och praktik?
Test av 4G antenner 2015

Test nummer 2

Bland runtomstrålande antenner har vi både premiumantenner och litet enklare varianter, vilken är bästa val här? I vilka situationer kan det högre priset motiveras ur rent prestandaperspektiv?

Test nummer 3

Vad händer med hastigheten om man väljer att kombinera en bra antenn med en litet enklare som MIMO-antenn? Här tänker vi även fokusera på om detta ser olika ut på olika frekvenser och olika avstånd till basstationen. Många undrar om det räcker med att köpa en bra antenn och sedan komplettera med den enklare antenn som medföljer routern vid leverans, så hur långt räcker det, det är frågan vi vill besvara.

Test nummer 4

Om jag har 500 kr att lägga på en antenn, hur väljer jag då? Om jag har 1000 kr eller 2000 kr? Här är en utmaning att hitta bästa val utifrån en given budget.

Test nummer 5

Test av antennkabel har vi gjort tidigare för 3G. Då var YE50 vår rekommendation. Nu har vi fått in nya mirakelkablar för test, vi skall se vad de ger och även jämföra med enklare kablar, till tunna ”lågförlustkablar”.

Testriggen har vi kvar sedan tidigare och de platser från tidigare år där vi har testat står alltjämt till vårt förfogande, vi drar inom kort igång våra tester, stay tuned!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök