skip to Main Content
En fråga som återkommer är -kan jag använda min 4g antenn till wifi? Du kanske har en 4g router med wifi och normalt kopplar upp dig via wifi men har en mobil tillämpning där objekten i din installation befinner sig där det ibland finns wifi. Detta kan vara allt från ombordsystem på fordon till tillfälliga installationer i byggbodar.

Fungerar en 4g antenn till wifi?

wifi-antenner till 4G Så går det att använda en ansluta wifi på en mobil bredbandsrouter till en 4G-antenn? -Svaret är ja och nej, låt oss förklara:

1. Frekvensbanden

4G kommunicerar på en rad olika frekvenser och det högre bandet på 2 600 MHz ligger nära det låga wifi-bandet på 2 400 MHz. 3G kommunicerar också på flera frekvensband, ett av dem är 2 100 MHz. Detta gör att de flesta antenner som designats för både 4G och 3G täcker band på var sida om 2 400 MHz eller 2,4 GHz. Så om din ambition är att använda wifi på 2,4 GHz är sannolikheten stor att din antenn har stöd för det.

2. MIMO-antenn

3G och framförallt 4G-antenner är ofta så kallade MIMO-antenner, detta betyder att de har två antennelement för högre hastighet. En del 4G routrar med sim-kort och wifi har stöd för dubbla wifi-antenner varför detta också talar för att du kan använda din router med wifi med en 3G/4G-antenn.

3. Kontakttyper

Vad gäller kontakttyperna så stöter vi på det första egentliga hindret för att använda en 4G med wifi. Wifi använder kontakter som är så kallade RP-SMA och 4G-antenner har ofta en SMA-antennkontakt. För att kunna ansluta en 4G-antenn till wifi-kontakterna på din 4G router så måste du ha en antennkontaktsomvandlare mellan RP-SMA och SMA. Dessa är dock billiga så att överbrygga detta hinder är tämligen enkelt.

4. Samtidig uppkoppling

Det största problemet med att använda din 3G-antenn eller 4G-antenn på detta sätt är att du inte samtidigt kan använda den för 4G och wifi utan du måste koppla bort kontakterna och kanske sätta dit adapters. Detta gör detta till en lösning som endast är realistisk i applikationer som ändå kräver en del arbete när den flyttas från plats till plats. Om ditt behov inte ryms i denna kategori, läs då vidare nedan.

Ett avsevärt bättre alternativ är att du satsar på en antenn som täcker både wifi och 3G/4G i samma antenn. Vi har ett par sådana antenner i vårt sortiment för framförallt fordonsmontage, här är ett exempel på en sådan antenn.
Antennpuck för 4G, wifi och GPSEn antenn som är populär för montering både på fordon och apparatskåp med 4G-antenner, wifi-antenn och GPS-antenn inbyggd. En diskret och robust antenn som används i många tillämpningar.
Ett annat alternativ är att satsa på två separata antenner, detta är ofta mest lämpligt i fasta installationer eller litet större mobila applikationer som på byggbodar eller fartyg. Fördelen här är du kan få två riktigt bra antenner som är bra på sin respektive uppgift, att ge bättre 4G-signal och samtidigt en bra wifi-signal.
rundstrålande glasfiberantennDet kanske bästa sättet att nå perfekt täckning för wifi och 4G är att kombinera vår väggantenn/panelantenn för 4G och på samma maströr eller fasad sätta en eller två av våra rundstrålande glasfiberantennspröt.
Genom att konfigurera din router rätt kan du på ett enkelt sätt skapa en wifi-router med inbyggt SIM-kort där routern kommunicerar med wifi där detta finns tillgängligt och går över på 4G där wifi inte finns att tillgå.

Har du några frågor så scrolla dig ned till vårt kontaktformulär längst ned på frågan och fyll i namn och nummer eller mailadress så återkommer vi till dig!

antenner

Ladda ned vår antennintroduktion med nyttiga fakta om antenner. Det här är över 60 teknikladdade sidor för dig som vill veta mer om antenner och antennlära.*obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök