skip to Main Content

Wall Street Journal berättar att i nordamerika, även känt som wifi-mekka, har biltillverkarna börjat bygga in wifi hotspots i bilarna. Det är inte bara för att koppla ihop passagerarnas laptop med internet eller för att strömma musik trådlöst från internetradiostationer. Det senaste användningsområdet är att ladda ned bilens olika mjukvaror trådlöst medan bilen monteras ihop på bandet. Detta kräver inget som helst manuellt arbete eftersom hotspoten och det trådlösa nätverkskortet är inbyggt i bilen. Helt automatiskt kan rätt språkversion laddas ned till bilens infotainment system utan att någon behöver ansluta en dator till varje bil och programmera manuellt.

Wifi i varje bil

Varje bil som rullar av bandet erbjuder sedan passagerarna trådlöst ombordnätverk. För den som vill ansluta till omvärlden finns möjligheten att plugga in mobilt bredband och ett 3G modem.

Vi väntar spänt på den funktionen som branschbedömare nu menar vilar runt hörnet, där man kan programmera en rad av bilens egenskaper själv trådlöst. Nu saknas det bara en app för mobiltelefonen så att du på morgonen kan överföra ditt körhumör till bilens fordonsdator.

Naturligtvis ställer anslutning till internet andra krav på säkerhet, det vore ju katastrofalt om en hel bilflotta inte gick att starta på grund av en bugg eller där alla tvingades lyssna till en viss radiostation efter att ha drabbats av ett virus.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök