skip to Main Content

En längre tid har svenska operatörer endast godkänt bandselektiva 3G-förstärkare. Operatörerna Telia, Telenor, Tele2 och Tre har ansvaret för vad som sänds på deras frekvenser och därför måste de godkänna den tekniska utrustningen som skall användas i deras nät. Tågordningen är ju den att du måste söka tillstånd för en 3G repeater hos operatören, därefter hos PTS. Men operatören kommer sannolikt att fråga om din 3G booster är bandselektiv.

Bara en operatör får förstärkas

Bandselektivitet kan låta som ett ord taget från skolbänken men det betyder att 3G repeatern bara förstärker en operatör eller en operatörs frekvensband. Kanalselektivitet kan det ockås kallas för och då kan det vara enklare att förstå, en  kanal/bandselektiv förstärkare förstärker alltså bara ett frekvensband och bare en operatöres kanaler. Operatörsoberoende repeater även kallad fullband repeater kan man inte längre få tillstånd för enligt vår erfarenhet.

3G sänder på olika band
Ska du investera i inomhustäckning så råder vi dig att välja bort alternativet fullband repeater och satsa på en lösning som är kanalselektiv/bandselektiv och konfigurerad till en operatörs band. Det låter som att vi menar att en bandselektiv repeater är dyrare när vi skriver på det sättet men en billig 3g repeater kan vara bandselektiv, till exempel zBoost YX-400u är både en billig 3g förstärkare och en godkänd 3g repeater.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök