skip to Main Content

Bättre mottagningKonsumentverket, Post- och telestyrelsen (PTS)  och Telekområdgivarna har i samråd med operatörerna slutit en överenskommelse om hur täckningskartorna ska utformas i framtiden. Avsikten är att ge användaren en rimlig förväntan och en mer verklighetsnära och operatörsgemensam bild av täckningen i olika delar av landet.

Dags att snäppa upp täckningskartorna

Operatörerna Net 1, Tele 2, Telenor, Telia och Tre har därför undertecknat en branschöverenskommelse med Konsumentverket där man reglerar bestämmelser om täckningskartornas utformning och vilken information som ska ges runt dessa.

Syftet är att göra det tydligare för konsumenten att se vilken täckning som erbjuds i nätet samt att skapa gemensamma, tydliga, riktlinjer för branschen. Täckningskartornas skall därför utformas så att den ger  en rimlig förväntan på tjänsten.

Det här innebär att operatörerna ska utgå från gemensamma  antaganden när de utformar sina kartor som man därför räknar skall stämma bättre överens med verkligheten.  Det blir också lättare att jämföra de operatörernas täckningskartor med varandra.

I samband med detta införs tre nivåer av täckning: ”Bastäckning”, ”god täckning” och ”mycket god täckning”. 

– Bättre täckningsinformation ger konsumenterna större möjligheter att göra underbyggda val av operatör. Det är bra för konkurrensen och i förlängningen för den fortsatta utbyggnaden av mobilnät, säger Göran Marby, generaldirektör på PTS.

Senast den 1 januari 2015 ska arbetet med detta vara färdigt.

Vad saknas?

Vi har ju inte sett resultatet än men det hade varit vettigt att inte utelämna uppgifter om teknik, förväntad hastighet och kapacitet. Detta borde vara rimliga uppgifter att ta del av.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök