skip to Main Content
Många vi är i kontakt med monterar med all rätt hårdvara i extrema miljöer som industrier, fordon, pumpstationer, fastighetsautomationsanläggningar. För dessa typer av installation är en kompakt, vattentät kapsling för exempelvis en 4G router efterfrågat. I denna guide skall vi gå igenom hur du sätter ihop vår IP55-kapsling för RUT240.

I ett tidigare inlägg gick vi igenom hur du kan bygga en egen kapsling för att montera router, modem eller switch med nätaggregat väderskyddat i en större IP65 kapsling. Men många är också ute efter en kompaktare kapsling. I den här guiden skall vi steg för steg sätta ihop en kapsling som rymmer ett GSM/3G-modem från Maestro Wireless eller en router som RUT240 samt ett nätaggregat och antenner

Så här monterar du kapslingen

De här är de komponenter som ingår i vår beskrivning där vi monterar en RUT240 i en vattentät kapsling. Vi utgår från våra standardkomponenter som du kan beställa direkt på webben. Tänk på att välja den större kapslingen av de varianter vi har i sortimentet och den kortaste DIN-skenan som finns av de tre varianterna.

1. Ta av locket på kapslingen och montera fast DIN-skenan med de två medföljande skruvarna. Du sätter DIN-skenan på den mittre fästklacken så långt åt vänster du kan.
montera din-skena
2. Montera nätaggregatet längst till vänster i kapslingen på DIN-skenan.
montera nätaggregat
3. Skruva fast DIN-fästet på RUT240 routern och snäpp fast på DIN-skenan.
montera router i kapslingen
4. Koppla in routern till nätaggregatet, korta av spänningsmatningskabeln så den inte är för lång.
koppla in nätaggregat
5. Montera antennerna på insidan av locket med den dubbelhäftande tejpen och sätt fast lockets låsskruvar i locket då de levereras lösa.
montera antenner i kapsling
6. Nu är det dags att dra ut nätverkskabel och strömmatningskabel. För att få en tät anslutning så skär du försiktigt bort tillräckligt mycket av tätmembranen så du kan föra in dina kablar men inte för mycket så de inte tätar mot kabeln. Välj gärna att dra ut kablaget nedåt så att regn och damm inte kan komma in i kapslingen.
Dra ut alla kablar
7. Skruva fast antennerna på routern och sätt locket på kapslingen, spänningssätt och konfigurera routern.
Montera vattentät kapsling för router
Kapslingen är nu klar för användning. Du kan om du vill skippa nätaggregatet om du vill spänningsmata på annat sätt. Kapslingen fungerar med vissa av våra andra 4G-routrar men då blir monteringen litet svårare.
Back To Top
×Close search
Sök