skip to Main Content

Nu lanserar vi en enkel basstation från Wi-Ex för den som vill ha bättre inomhustäckning på 3G nätet. Boostern är främst avsedd för hemmamarknaden men även den som arbetar med 3G routers eller 3G kameror kan dra nytta av enheten eftersom den även förstärker datatrafik. Zboost One YX-400U fungerar i praktiken som en minibasstation och installeras på ett par minuter. Jämfört med tidigare lösningar på marknaden är Zboost billigare i inköp och enklare att installera.

Förstärkaren består av en med inbyggd antenn. Installationen är enkel, placera enheten i ett fönster, ring ett mobilsamtal och tryck in synkknappen. Därefter är enheten igång. Repeatern fungerar med såväl mobiltelefoner som med mobilt bredband i Smart Phones, 3G modem och 3G routers så länge enheten kommunicerar via 3G nätet (UMTS/HSPA, samtliga svenska operatörer utom Net1).

Full täckning där det tidigare saknades

”Vi fick full täckning i en gillestuga där det tidigare helt saknades, och hyfsad täckning i en sommarstuga där man tidigare fick gå ut på bryggan för att ringa. Zboost är mycket billigare, enklare och ”snällare” än de förstärkare som under något år sålts i Sverige. […] Det behövs inget krångel med långa antennkablar till taket eller svåra intrimningar av signalfrekvens och styrka […] Normalt täcker en förstärkare något hundratal kvadratmeter eller 10 till 15 meter i miljö utan svåra fysiska hinder” skriver NyTeknik som testade Zboost i juni 2010.

Zboost tillverkas av Wi-Ex med Induo som skandinavisk distributör.

För mobiltelefoni och bredband

Den som har dålig 3G-täckning inomhus kan nu få bättre inomhustäckning för såväl mobiltelefoni som mobilt bredband. Vi presenterar Zboost One YX-400U från Wi-Ex, en 3G repeaterstation för hemanvändare och småföretag. Den fungerar i praktiken som en minibasstation och installeras på ett par minuter. Jämfört med tidigare lösningar på marknaden är Zboost billigare i inköp och enklare att installera.

Förstärkaren består av en enhet och kräver inte en extern antenn för att fungera, däremot förutsätts att kunden har 3G täckning på den plats som 3G boostern placeras. Enheten kan hantera upp till fyra samtidiga användare och en operatör per förstärkare. Installationen är enkel, placera enheten i till exempel ett fönster i det vädersträck operatörens närmaste basstation ligger, ring ett mobilsamtal och tryck in synkknappen. Därefter är enheten igång och täckningen avsevärt bättre. Repeatern fungerar med såväl mobiltelefoner och Smart Phones som med 3G modem och 3G routers så länge enheten kommunicerar via 3G nätet (UMTS/HSPA, samtliga svenska operatörer utom Net1).

”Vi fick full täckning i en gillestuga där det tidigare helt saknades, och hyfsad täckning i en sommarstuga där man tidigare fick gå ut på bryggan för att ringa.” skriver NyTeknik om tester av boostern.

Klarar upp till ett par rum

Enheten täcker upp till ett par rum, allt beror på vad den placeras och hur mycket fysiska hinder som skymmer signalen samt vilka byggnadsmaterial som finns i väggar, tak och golv. Användningsområdena är till exempel i villor, lägenheter, källare och mindre kontor. För att få använda förstärkaren krävs att användaren söker tillstånd från den operatören enheten skall användas med samt från PTS.

Zboost One YX-400U säljs via Induo Home för 2 495 kr inklusive moms, Skandinavisk distributör av Wi-Ex produkter.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök