skip to Main Content

Mobilsurf fortsätter öka, första halvåret 2012 ökade antalet abonnemang med mobilt breband med 82% jämfört med första halvåret 2011 enligt PTS. Sammanlagt har antalet bredbandsabonnemang, fasta som mobila, ökat med 2,1 miljoner på ett år. Som tidigare  ökar de mobila bredbandsabonnemangen snabbast. Smsandet sjunker dock, antalet sms har minskat med 11 procent.

I USA har en nyligen släppt rapport från analytikern Chetan Sharma visat att användningen av sms i USA har minskat med ett par procent under årets andra kvartal och tillskriver iMessage minskningen av sms. Apples produkter använder dataöverföring mellan två iOS-enheter för att skicka meddelanden istället för sms, en teknik som sprids till andra plattformar.  Även sociala medier kan förklara nedgången menar analysen.

4G räddar premiärvisning (en av våra egna nyheter)
När Tele2 Arena nyligen skulle premiärvisas för fotbollssupporters kunde de inbjudna med hjälp av en för ändamålet framtagen augumented reality-app se hur arenan kan komma att se ut när den är färdigbyggd. Supportrarna, som var specialinbjudna till evenemanget, skulle direkt i sin smart phone kunna se bilderna från en virtuell fotbollsmatch blandas med realtidsbilder tillhandahållna av telefonens kamera från den byggarbetsplats Tele2 Arena för stunden är. Utmaningen var bland annat att se till att internetuppkopplingen fungerade för den stora mängden människor som skulle delta. För att möjliggöra en så bra upplevelse som möjligt konstaterades att 3G-nätet på plats sannolikt inte skulle klara av överföringsbehovet, kombinerat med att täckningen på platsen inte är den bästa under bygget. Istället hittades en lösning i 4G-routern LR77v2 LTE-router från Conel.

LTEs gränser testade
Ericssons R&D hårdtestar LTE, hur väl fungerar det i 700 km/h?
http://youtu.be/96q5KXmvnfo

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök