skip to Main Content

Trygghetslarm är en tjänst som ska underlätta för brukaren att få hjälp vid behov, det är samtidigt en i omfattande kedja med flera aktörer som skall samverka och fungera tillsammans. Vi står inför en framtida utmaning när upp till 200 000 trygghetslarm i Sverige ska bytas ut. Regeringsuppdraget Digitala Trygghetslarm har varit verksamt i tre år och visar att det behövs ett samarbete mellan tillverkare, operatörer, larmcentraler och kommuner.

Ett väl utformat GSM-larm kan vara ett konkurrenskraftigt och säkert alternativ. -GSM-baserade larm har en god tillförlitlighet, särskilt om man har ett larmsystem som kontrollerar uppkopplingen regelbundet. GSM nätet har högre tillförlitlighet än det fasta telenätet då uppkopplingen i GSM-larmsystem kan kontrolleras, något som ger högre tillförlitlighet än fast telefoni i slutändan, menar Torbjörn Ferndahl Multicom Security Marknadschef

GSM-larm med fler uppkopplingsvägar

Ett GSM larm som kopplar upp sig via GPRS och även har möjlighet att skicka larm via SMS har en högre tillförlitlighet än ett larm som bara använder en uppkopplingsväg. Kombinerar man både SMS och GPRS i ett larm då får man upp tillförlitligheten med några procentenheter vilket är mycket i larmsammanhang visar statistik från Multicom Security. Tillför man dessutom tal till SMS och GPRS, då ökar tillförlitligheten ytterligare.

Hjälpmedelsinstitutet publicerade nyligen en rapport som indikerar att ett GSM-baserat trygghetslarm med GPS kan ge stora vinster för dementa, redan efter 3,5 månader blir larmet en lönsam satsning för kommunen rent ekonomiskt. Till det skall räknas samhällsvinsterna och den ökade livskvaliten för den som bär larmet.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök