skip to Main Content

Mindre bil

Du har kanske sett att många av våra 3G- och 4G-routrar är märkta med E-märket samma som många säkerhetsbälten och lyktor på bilar och andra fordon. Men vad är E-märket och vad skiljer det från CE-märket?

På motorfordon och tillhörande komponenter är det vanligare att, UNECEs (Förenta nationernas ekonomiska kommissions) E-märke, används, snarare än CE-logotypen. I motsats till CE-märkning kan inte UNECE märket utfärdas av tillverkaren utan endast efter tester i ackrediterat laboratorium.

E-märkning är alltså det europeiska märket för fordonsindustrin och en märkning som baseras på EU-direktiv. Märkningen är ett obligatoriskt krav för alla fordonskomponenter och fordon som säljs inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Genom att testa och märka sina produkter med E-märkning har tillverkare möjlighet att sälja sina produkter fritt inom EES till fordonsindustrin.

E-märkning är obligatoriskt för hela fordon såsom personbilar, lastbilar, bussar, motorcyklar, släpvagnar och traktorer men det är också obligatoriskt för ett omfattande utbud av fordonskomponenter inklusive många fordonselektroniska produkter.

E-märkning av routrar, varför då?

Som nämnt tidigare så omfattar märkningen långt fler produktkategorier än bara säkerhetsbälten och strålkastare. Som exempel är många av våra routrar godkända enligt UNECE Regulation No 10 eller UN ECE R10. Förordningen är säkerhetsrelaterad och omfattar elektromagnetsik kompatibilitet.

E1 eller E8?

E-märkningen erhålls efter testning och certifiering testning i någon av ECE-medlemsländerna och märkningen skiljer sig beroende på vilket land testet genomförts i. E1 betyder testat i Tyskland, E5 Sverige och E8 Tjeckien. Ett godkännande som utfärdats av en myndighet blir automatiskt accepterad i alla medlemsstater. Med andra ord gäller ett godkännande från Frankrike i hela EU utan ytterligare typgodkännanden.

Router framför lysen

Behövs E8 i alla fordonssammanhang?

Nej det finns många exempel på installationer där inte E8-certifering behövs, fast å andra sidan, skall en router ändå installeras i ett fordon, varför chansa? Väljer du en E8-märkt router från Induo får du inte bara godkännandet, du får egenskaper som vibrationstålighet, funktion inom ett brett temperaturområde och förmågan att hantera de ganska orena inspänningar som ett fordon erbjuder, alla dessa egenskaper kan också vara nog så viktiga.

14 ytterligare skäl varför du skall välja en bra router

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök