skip to Main Content

PTS föreslår att man skall kunna bygga GSM nät för hemmet, Dagmar ställde till det mer för Rakel än för Net1.

Privata GSM nät utreds
PTS föreslår att ett nytt undantag från tillståndsplikt för GSM-användning införs i 1800 MHz-bandet. Syftet är att minska inträdeshindren för små aktörer och öppna för ny teknisk utveckling. Tanken är att möjliggöra uppbyggnaden av små nätverk, så kallade CGN (closed group network), som exempelvis kan användas i en galleria, kontorslokal eller privatbostad. PTS vill nu ha in synpunkter på förslaget.
Källa: PTS

Rakel nästan stabilt?
MSB meddelar i ett pressmeddelande att man är nöjda med Rakels prestanda under de senaste stormarna runt nyår men nöjer sig inte med detta då det ändock blev vissa driftstörningar i nätet. Därför pågår ett analysarbete dels internt inom Rakelverksamheten, dels hos MSBs underleverantörer av el och transmission. Vi uppfattar det som att nätet fungerat där det behövts men att det kan behöva förstärkas med reservkraft, prioriterad elförsörjning och alternativa transmissionslösningar. I en artikel i SKEF News för ett år sedan intervjuades MSBs Generaldirektör Helena Lindberg i en artikel om Rakels driftsäkerhet. ”Nätet är robust och klarar även långvariga elavbrott tillräckligt bra för att polis, räddningstjänst och ambulans skall kunna använda Rakel under riktigt svåra omständigheter” så Generaldirektören då.
Källa: MSB

Dagmar var snällare mot Net 1s nät
Stormen Dagmar som drog in över Sverige under jul- och nyårshelgen skapade problem hos de stora operatörerna vad gäller mobilt bredband och telefoni men operatören Net 1, som levererar mobilt bredband på CDMA och 450 MHz klarade stormen med i stort sett bibehållen täckning.– Teracoms infrastruktur och drift kan bidra till att en kommunikationsoperatör som Net 1 kan klara en extrem vädersituation, sa Lotta Darlin, press- och informationsansvarig på Teracom. Kraftförsörjningen till basstationer för mobilt bredband och telefoni slogs ut runt om i landet, de med batteri-backup som endast är anpassade att klara kortare elavbrott drabbades hårdast. Flertalet av Net 1s basstationer är utrustade med dieselaggregat och kan tack vare diesel-backup och längre räckvidd via högmaster täcka cirka 94 procent av Sveriges befolkning och cirka 70 procent av landytan.
Källa: Net1

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök