skip to Main Content

Idag är det dags för mobilmarknadens stora händelse, Mobile World Congress i Barcelona slår upp dörrarna.

Ny krets samlar mobilmarknaden
En samling japanska företag har tillsammans tagit fram grunden till en så kallad lsi-krets som skall fungera som ett modem. Det intressanta är att det samlar gsm, wcdma, hspa+ och lte i en och samma krets vilket gör det möjligt att utveckla strömsnålare enheter. Tidigare har det behövs fler kretsar för att lösa problemet.
Källa: NyTeknik

ETSI publicerar M2M standard
Nu har den första versionen av en M2M standard publicerats av ETSI. Standarden möjliggör integration av M2M teknik i en gemensam plattform.”They unlock the potential for wide-scale deployment of M2M services and technologies, and encourage investment in new applications, which one day will bring us to a true Internet of Things.” Enrico Scarrone, Telecom Italia, och styrelsordföranden för ETSI TC M2M.
Källa: NGMN

Mobilstörningar rapporteras till PTS
Den första juli förra året införde PTS en skyldighet för operatörerna att rapportera in störningar. Nu har man gått ut med riktlinjer om vad som skall rapporteras. Bland annat skall störningar beröra ett större antal användare eller vara under en längre tid för att rapporteras. Till exempel ska störningar som berör fler än 2 000 abonnenter och som varar mer än 24 timmar rapporteras in. Detsamma gäller för störningar som berör fler än 150 000 abonnenter och som varar mer än en timme.
Källa: PTS

Back To Top
×Close search
Sök