skip to Main Content

Installera larmsystem

Få känner till sin lokal bättre än de som bor bedriver verksamhet där och många känner sitt hem mycket väl. Att installera larmsensorer bygger ofta på samma förutsättningar och grundtankar oavsett lokal. Vår expertguide är till för att hjälpa dig som installerar larm med var man bäst sätter magnetkontakter, rörelsedetektorer och brandvarnare, allt baseras på vår erfarna personal som har mångårig erfarenhet av hur man bäst installerar larm i olika typer av bostäder och lokaler.

Säkra GSM-larm utan dolda överraskningar

Med våra GSM-larm finns inga dolda kostnader, inga tilläggsavtal, inga serviceavgifter, batteribytesbesök eller installatörskostnader, kunden betalar allt på en gång vid köp och sedan tillkommer inga avgifter utöver trafikavgifter i operatörernas nät. Larmen kan konfigureras på distans via mobilnätet vilket gör att kostnaderna för resor kan minimeras.

Larmen är tillverkade i EU och erbjuder:

Full koll via gratis app
Lätt installation
Full kontroll i realtid
Godkänt enligt EU normer
Säker larmfrekvens
Lång batteribackuptid
Temperaturövervakning
Styr el på distans

Ingen larmcentral i grunden

Om larmet löser ut så är de användare som är inlagda i enheten de som först får veta det och de kan då vidta de åtgärder som är nödvändiga. Upp till tio mottagare kam läggas in i larmet.

Placera sensorerna så här

symbolförteckningMan skall normalt prioritera att övervaka entré, dörrar och andra ställen där inkräktare kan ta sig in, med magnetkontakt eller IR-detektor. Det är också bra att sätta IR-detektorer i rum som måste passeras för att ta sig igenom huset och även i utrymmen där värdesaker förvaras. Rökdetektor kan man med fördel placera en per våningsplan. Dessa fungerar som en vanlig brandvarnare och låter högt även om larmet är avstängt. Sirenen rekommenderar vi att man placerar centralt så att man måste passera en larmsensor för att komma fram till den. Vad gäller övervakning av övervåning i de fall man har flera våningar brukar man normalt bara sätta upp en IR-detektor om det finns en naturlig väg in som balkong, brandstege eller altantak.

Villalarm

Den kanske mest förekommande bostadstypen när det gäller larmfrågor. När det gäller villor skall man lämpligen fokusera på det plan som ligger i marknivå och så här ser ett typiskt villalarm ut.
villalarm planlösning
Här i exemplet har vi satt en magnetkontakt vid entrédörren och förbikopplarpanelen innanför dörren för enkel av- och pålarmning (man kan även hantera larmet direkt från appen). Vardagsrummet som innehåller mest värdesaker har vi säkrat med en rörelsedetektor och altandörren med en magnetkontakt. I köket har vi satt läckagevarnare under kylskåp, frys och diskmaskin i arbetsrummet kan man montera en ytterligare detektor för att övervaka utrymmet om man placerar mycket värdesaker här. Vi har också valt att sätta centralenheten i larmat utrymme.

Radhuslarm

I ett radhus är det lämpligt att fokusera på att larma bottenvåning och eventuella souterrängvåningar.
radhuslarm planlösning
I vårt exempel har vi monterat en magnetkontakt på entrédörren och förbikopplarpanelen placerar vi innanför dörren för enkel av- och pålarmning (man kan även göra detta direkt från appen). Vardagsrummet som normalt innehåller en hel del stöldbegärligt har vi säkrat med en rörelsedetektor och eftersom här finns en altandörr monterar vi en magnetkontakt. I köket har vi monterat trådlös läckagevarnare under kylskåp, frys och diskmaskin. Centralapparaten sitter i hallen där den är i larmat utrymme.

Lägenhetslarm

Lägenhetslarm blir allt mer efterfrågat och intressant både för den som bor i markplan eller en trappa upp.
lägenhet planlösning
Lägenheter är tjuvarnas nya favorit och en förklaring till att allt fler vill ha ett lägenhetslarm. I vårt lägenhetsexempel har vi utgått från en lägenhet på första våningen, alltså ej i markplan. Här har vi monterat en magnetkontakt på entrédörren och även en på balkongdörren då det är en väg tjuvarna kan ta sig in. Larmförbikopplarpanelen placerar vi innanför entrédörren där alla enkelt kan nå den för av- och pålarmning (man kan även göra detta i appen). Vardagsrummet som innehåller stöldbegärliga föremål har vi larmat med en rörelsedetektor samt extra rökdetektor. I köket monterar vi trådlösa läckagevarnare under kylskåp, frys och diskmaskin. Larmcentralen monterar vi i hallen i larmat utrymme.

Fritidshuslarm

Även för den som inte är fritidshuset året om kan det ju vara skönt att veta att allt står rätt till, att ingen tar sig in, att vattnet inte fryser och att grannarnas hjälper till när något händer.
fritidshus planlösning
Även om man kanske inte har stora värden i sitt fritidshus kan det vara skönt att veta att allt står rätt till när man inte är där. I vårt fritidshusexempel har vi fokuserat på att larma zoner med rörelsedektorer som täcker husets dörrar. Om man vill kan man komplettera med en rörelsedetektor i det rum där mest värdefulla saker förvaras. Vi har skippat förbikopplarpanelen och hanterar larmet via appen eller tryckknappen som ryms på nyckelknippan.

 • Out of Stock
  ESIM364 GSM Larm/objektslarm

  ESIM364 GSM larm/objektslarm

  Larmcentral med hög säkerhet med 12 larmingångar (utbyggbart med flera) och trådlösa sensorer. Dubbla SIM-kort, temperaturlarm och styrning via SMS eller app. Välbeprövad, populär och godkänd larmcentral. EN 50131...
 • ESIM384 GSM Larm/inbrottslarm

  ESIM384 GSM larm/inbrottslarm

  ESIM384 är en godkänd larmcentral med 12 ingångar och uppkoppling via GSM. Ett GSM-larm med trådlösa larmsensorer och möjlighet att övervaka temperatur, fukt, brand och inbrott. Ett pålitligt larm...
  2 655,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök