skip to Main Content
Fjärruppkoppling via mobilnäten och de snabba 4G-näten och de snart lanserade 5G-näten gör det möjligt att nå maskiner, nätverk eller automationssystem på distans via fjärranslutning. Fjärranslutningen gör det möjligt att erbjuda tjänster som fjärrservice via internet och utföra serviceåtaganden både snabbt och effektivt. Och med sensorer som kopplas via LPWAN och sensornoder för internet of things, kan allt göras enklare och effektivare än tidigare.

Fjärruppkoppling via 4g

4G näten och genom möjligheterna med mobilt bredband finns nät som är mycket lämpade för fjärranslutning, svarstiderna är korta, tillgång till uppkoppling finns över snart sagt hela landet. Med en 4G-router går det lätt att skapa en fjärranslutning via 4G/LTE för att nå en PLC eller styrdator för fjärrservice på distans. För att komma igång med fjärranslutning behöver man en router, ett SIM-kort och antenner/kablar. Det här är frågor vi dagligen arbetar med så vi kan ta fram en passande lösning oavsett om du vill ha en router som skall sitta i ett apparatskåp eller på ett hustak.
Maskin som är fjärruppkopplad

Fördelen med att installera en router som kopplar upp sig via mobilt bredband är att den är enkel att installera och det håller nere kostnaderna för att etablera en uppkoppling. Det är också efterfrågat av många nätverksansvariga att routern inte är på samma nät som fabrikens eller fastighetens egna nätverk. Genom en fristående uppkoppling via 4G så är den frågan så att säga löst.

Väl installerad vill man så klart kunna nå routern och ännu viktigare nätverket bakom routern. Det finns tre sätt att gå till väga för att komma i kontakt med routern.

1. SIM-kort med fast IP-adress

Genom att beställa en router med SIM-kort som har fast IP-adress så kan routern nås via internet. Detta är en tillvalstjänst som ofta finns till olika M2M-abonnemang.

2. Dynamisk IP-adress

Olika typer av dynamiska IP-adresser finns som alternativ. Med tjänster som Dyn-DNS får du en uppkoppling till din router som går via en tredjepartsleverantör. Ett billigare sätt än alternativ 1 ovan men inte alla operatörer släpper igenom dessa tjänster, kontrollera med din operatör innan installation alltså.

3. Router med mellanliggande switch med relä

Detta alternativ är en liten specialare. En del av våra routers har en utgång som kan styras via SMS. Genom att montera en nätverksswitch efter 4G-routern och koppla utgången till strömförsörjningen på switchen kan switchen styras på distans. Du kan alltså helt stänga av möjligheten att komma in på nätverket utifrån genom att skicka ett SMS. Detta adderar ett extra lager säkerhet mot intrång och hackers. Vi rekommenderar att du kombinerar du det med alternativ 1.

4. Molntjänst som hanterar uppkopplingen

Det finns molntjänster som sköter uppkopplingen mot din router utan att du behöver tänka på vilket SIM-kort som sitter i enheten.

Fjärruppkopplade maskiner

Förenklad installation av routern

Vi vill slå ett ytterligare slag för molntjänster som gör det möjligt att routern konfigurerar sig själv. Vill du kunna skicka ut maskiner över hela världen så kan kunden ta en router, sätta i valfritt sim-kort och sen spänningssätta den. Routern konfigurerar sen sig själv. Du kan därmed öka utrullningstakten av dina produkter med samma resurser som tidigare.

Ta inte vilken router som helst

Många samtal till oss handlar om att man testat en konsumentrouter för fjärruppkoppling via 4G, vi vill avråda från detta, du ödslar tyvärr bara tid och anseende på en lösning som bygger på fel hårdvara, läs gärna vår guide om vad som utmärker en proffsrouter. En proffsrouter skall kunna starta om sig automatiskt och återinitiera mot nätet vid driftstörningar, den skall därmed alltid vara online. Det här är viktigt, för du vill säkert inte lägga resurser på att någon måste åka till en anläggning för att starta om en router.

Fjärrservice av maskiner

Fjärrövervakning av maskinerFärre stopp med fjärrservice av maskiner. NC Jour kan med hjälp av mobilnäten koppla upp sig mot verkstadsmaskiner och på så sätt minska servicetiden och öka effektiviteten.

Fjärruppkoppling maskiner

Fjärranslutning i butik

Router för säkra betalningarAtt åka ut och starta om ett krånglande modem blev till slut för resurskrävande. Genom att installera mobilt bredband avsett för industriell miljö kunde fjärruppkopplingen hanteras utan bekymmer.

Fjärruppkoppling i butiksmiljö

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök