skip to Main Content

Friare wifi: Open Wireless Coalition är ett initiativ av organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF)  och ett försök att bygga ett öppet wifi-nät där basstationerna utgörs  av privatpersoners wifinätverk. Tanken är att det inte bara skall erbjudas gratis hotspots på caféer och restauranger utan det området skall utökas, blanda annat till bostadsområden och städer. Enligt Open Wireless handlar om att förlänga kulturen för öppen nätverksdelning till våra privata trådlösa nätverk. Open Wireless rörelsen finns på openwireless.org, en sajt som lämnar både teknisk och juridisk information om hur man kan göra sitt trådlösa nät.

Överlastning i mobilnäten skall lösas: Huawei och Chalmers Tekniska Högskola inleder forskningssamarbete inom antennlösningar för mikrobasstationer (femtoceller/småceller/picoceller) vilket är en väg för att lösa överbelastningen i mobilnäten. Huawei strävar efter att bli världsledande på området och har slutit ett avtal med Chalmers Tekniska Högskola kring utformningen av antenner till mikrobasstationer.

Politikerna kräver bättre täckning:  En ny undersökning visar på stora brister i operatörernas löften, de verkar helt enkelt sakna täckning för sina påståenden om täckning. I en kartläggning i Västernorrland visar undersökningarna att operatörernas löften inte alls stämmer med verkligheten. Detta har lett till att kommunpolitikerna kräver bättring. – Om vi tar mobildatatrafik till exempel är det bara längs Ljungan det fungerar tillfredsställande, säger Sten-Ove Danielsson (S), kommunalråd i Ånge till SVT, läs även denna artikel om du vill veta mer.

Smarta nät Ericssons nya giv: Den nya inriktningen för Ericssons FoU är att utveckla ett smart mobilnät. Tanken är att göra det enklare att ta fram nya tjänster direkt för mobilnätet. Detta låter genomtänkt, man skall kunna prioritera funktionalitet i nätet och se till att objekt skall kunna tilldelas kapacitet, svarstid och positionsprecision när det behövs. Detta låter också som något som värdesätts i M2M-applikationer, idag och i framtiden.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök